Top50 | Ganczer Gábor: Idén is nagy nemzetközi rendezvényeket hozunk Budapestre

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2024. április 04. 19:02

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója azon kevesek egyike, aki tizedszer szerepel a turizmus top 50-e között.

A Hungexpo 2023-ban rekordárbevételt ért el belföldi és nemzetközi corporate rendezvényei, illetve saját szervezésű események lebonyolításával. De nemcsak a bevételük, hanem a látogatói forgalom is kiemelkedő volt. Az üzleti rendezvények és kiállítások látogatóinak, valamint a kongresszusok résztvevőinek száma meghaladta a félmilliót.

Ganczer Gábor elmondta, saját, számszerű sikereik mellett büszkék arra, hogy a több ezer főt vonzó nemzetközi rendezvények révén – ezek közül is kiemelkedik a 9. EAN Kongresszus (Congress of the European Academy of Neurology) és a 13. EFIC Kongresszus (Congress of the European PainFederation) – mind a fővárosi szállodáknak, mind a MICE-iparág szolgáltatóinak komoly forgalmat tudtak generálni.

A vezérigazgató kitért arra is, 2023 hiába volt világszerte a MICE-rendezvények újraéledésének az éve, a Hungexpót sújtotta a hollywoodi forgatókönyvírók és színészek több hónapos sztrájkja, ami miatt drasztikusan visszaesett a 2022-ben sikerrel felépített filmes forgatási helyszín szakáguk. Ennek ellenére rekordszámokat értek el, köszönhetően többek között az olyan saját rendezvényeknek is, mint a FeHoVa, az Agromashexpo vagy az Utazás Kiállítás, továbbá az olyan vendégrendezvényeknek, mint a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expo.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója

Fotó: Chripkó Lili

 

A Hungexpón 2021-ben átadott új kongresszusi központ, valamint a felújított kiállítási csarnokok beüzemelése után, 2023-ban infrastrukturális fejlesztésre már nem volt szükség, viszont komoly erőfeszítéseket tettek szolgáltatásaik színvonalának emelése érdekében, s nem utolsósorban komoly befektetésnek tekinthető, hogy emelték humán erőforrásuk szakmai szintjét, számos új, fiatal munkatárssal bővítve a csapatot.

Ganczer Gábor megfogalmazása szerint tavalyi sikereiket nem érhették volna el széles körű szakmai együttműködés nélkül. A Budapest Convention Bureau, a kiterjedt kapcsolatrendszerrel dolgozó desztinációs menedzsment cégek (DMC-k), a felső kategóriás szállodák és éttermek, a különböző területeken mozgó MICE-szolgáltatók mind a Hungexpo természetes partnerei. Együtt dolgoznak azon, hogy Budapest mint desztináció minden korábbinál vonzóbb, népszerűbb legyen.

A nagy nemzetközi rendezvények világában nincs megállás, évekkel előre kell gondolkodni, dolgozni. A Hungexpo örömmel jelentheti, hogy több ilyen eseményt, így az ISUOG (Ultrasound in Obstetrics and Gynecology) 2024. évi világkongresszusát, az EPA (Európai Pszichiátriai Szövetség) kongresszusát, valamint az IB (International Baccalaureate) kongresszusát biztosan a magyar fővárosban rendezik meg, és előrehaladott tárgyalásokat folytatnak további nemzetközi rendezvényekről is.

A vezérigazgató megfogalmazása szerint nem is lehet más céljuk 2024-re, mint kiemelkedő szerepet játszani abban, hogy Budapest továbblépjen a konferenciavárosok globális rangsorában, és minél több munkája legyen a MICE-piac hazai szereplőinek. Házon belül pedig mindent megtesznek majd azért, hogy visszatérjenek Budapestre és azon belül a Hungexpo területére a neves hollywoodi produkciók, filmforgatások.

SZAKMAI ÉLETÚT

Penta Hotel: a londinerkedéstől az értékesítési igazgatói beosztásig; Novotel Budapest Centrum: értékesítési igazgató, igazgatóhelyettes; 2007-től az Accent Hotel Management alapító társtulajdonosa; 2009-től a Hungexpo vezérigazgatója. 2022 őszétől a torinói Lingotto Fiere vásárközpont vezérigazgatója. A The Global Association of the Exhibition Industry és az International Association of Convention Centres igazgatóságának tagja. 2010 óta a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének elnöke.

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.