Top50 | Ribi Péter: Tavaly 558 szervezett csoportot utaztattunk öt kontinensre

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2024. március 27. 19:02

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Ribi Péter, a Fehérvár Travel alapító ügyvezető igazgatója negyedszer szerepel a turizmus top 50-e között.

A csoportos körutazások szervezése terén már csaknem húsz éve piacvezető Fehérvár Travel rendkívül sikeres évet zárt. Az öt kontinens mindegyikére szervezett utazásokra jelentős kereslet mutatkozott: a 40-46 fős csoportok gyorsan és gyakorlatilag kivétel nélkül megteltek, a döntő többség hónapokkal az indulás előtt. Mindez az utazási iroda árbevételén is meglátszott, ami 2023-ban átlépte a 10 milliárd forintot.„A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy a 2022-es évhez, illetve a Covid-járványt megelőző bő másfél évtizedhez hasonlóan 2023-ban sem kellett egyetlen meghirdetett csoportot sem visszamondanunk a minimális létszám hiánya miatt. Ez tavaly 558 csoportot jelentett" – mondta el Ribi Péter.

Az utaztató két rangos elismerésben is részesült 2023-ban. Immár hetedik alkalommal nyerték el a Dun & Bradstreet International nemzetközi cégminősítő AAA Gold tanúsítványát, amellyel Magyarországon a cégek csupán kevesebb mint egy százaléka rendelkezik. Erre a tanúsítványra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így valóban pozitívan különbözteti meg a minősített céget a piacon.

A Fehérvár Travel az első alkalommal meghirdetett Nők Lapja Travel Awards szavazáson is a nyertesek között szerepelt: a beérkezett voksok alapján a legjobb utazási iroda lett a vidéki régiók kategóriában. (A szavazás koncepciója értelmében külön-külön lehetett voksolni a budapesti és a vidéki székhelyű turisztikai szolgáltatókra, így az utazási irodákra is.)

„Úgy gondolom, mindkét elismerésnek megvan a maga értéke: előbbi egy szigorúan szakmai szempontok alapján készülő, objektív értékelés eredménye, utóbbit pedig a közönségtől kaptuk a legolvasottabb női magazinon keresztül" – tette hozzá a szakember.

Ribi Péter, a Fehérvár Travel alapító ügyvezető igazgatója

Fotó: Dombóvári Judit

 

Az eredményes működés azt is lehetővé tette, hogy az utazási iroda három új, 49 férőhelyes autóbuszt rendeljen a 2024-es szezonra, emellett további forrásokkal tudta segíteni a fogyatékkal élők támogatására specializálódott Fehérvár Travel Alapítvány munkáját. A 2008-ban életre hívott alapítvány legfontosabb projektje 2023-ban egy második lakóotthon felépítése volt a fogyatékkal élők nappali intézménye, a Szent Kristóf-ház közelében, átadására várhatóan 2024-ben kerül sor.

Az év fontos eseménye volt továbbá, hogy a cég egy teljesen új turisztikai szoftver fejlesztésébe kezdett, amely azon túl, hogy az utazásszervező munkát is támogatja, új alapokra helyezi és jobbá, gyorsabbá teszi az értékesítési-pénzügyi folyamatokat. A rendszer élesítése 2024 végére várható.

Ribi Péter az új évre előre tekintve elmondta, jelentős változásokat nem terveznek az utazási iroda árualapjában: mind a 152-féle, a 2023-as katalógusban meghirdetett úttípus szerepel majd a február végén megjelenő 2024-es programfüzetben, emellett néhány újdonsággal is készülnek. Ez utóbbiak szokás szerint alapos helyszíni bejárást követően kerülnek a cég kínálatába.

„Az előzetes érdeklődők nagy száma és a decembertől a honlapunkon folyamatosan meghirdetett utazásokra érkezett foglalások azt mutatják, 2024-ben is jelentős kereslet várható a Fehérvár Travel körutazásai iránt" – összegezte várakozásait az ügyvezető igazgató.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Ribi Péter 1992-től másodállásban székesfehérvári utazási irodáknál vállalt idegenvezetést. 1996-ban megalapította a Fehérvár Travelt. 2011-ben az Év Utazási Irodása, 2018-ban Szent István-díjas, 2019-ben Székesfehérvár díszpolgára. Cége is számos díjjal (Etikus vállalat, KKV TOP 100, Családbarát, Felelős foglalkoztató, Év Városnéző Szolgáltatója) büszkélkedik, és AAA tanúsítványa is van, amelyet a pénzügyileg legstabilabb cégeknek ad a Dun & Bradstreet.

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.