Top50 | Scheer Sándor: Hitvallásom szerint a minőségi, kitartó munka vezet a sikerhez

Szerző: Nagy Károly

Forrás: turizmus.com

 2024. április 07. 11:19

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató kiadványát. Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. tulajdonosa-vezérigazgatója, a magyar McDonald's-hálózatot üzemeltető Progess Étteremhálózat Kft. tulajdonosa másodszor szerepel a turizmus top 50-e között.

„2023-ban párhuzamosan öt szálloda kivitelezésén dolgoztunk. Igazán kiemelkedő teljesítményként a belvárosi Dorothea Hotel Budapest Autograph Collectiont említeném, amely az egyik legkomolyabb átépítés a Market eddigi portfóliójában. Ez egy olyan szakmai kihívás volt számunkra, amellyel ritkán találkozunk pályafutásunk során" – kezdte évértékelőjét Scheer Sándor.

Az érdekeltségébe tartozó McDonald's-hálózattal kapcsolatban az üzletember megemlítette, az 2023-ban is az elvárt minőséget és színvonalat hozta. „A nehezen kiszámítható környezet ellenére is sikerült az üzleti célokat elérni. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy minden éttermünket teljeskörűen megújítottuk, megváltoztattuk a designt, növeltük a vendégélményt a konyha és a digitalizáció segítségével. A beruházási program ékköve a Régiposta utcai étterem, ahol eltérő arculati elemekkel hangsúlyoztuk ki a legkülönlegesebb, Magyarországon elsőként megnyitott éttermet. A kialakítás stílusa, anyaghasználata és magas minősége a McDonald's-hálózaton belül egy elitklub tagjává tette ezt az éttermet" – sorolta a változásokat Scheer Sándor. A régi McDonald's éttermek mellé az elmúlt öt évben 30 újat nyitottak.

Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. alapító-tulajdonosa, vezérigazgatója és a Progess Étteremhálózat Kft. tulajdonosa

Fotó: Tóth Balázs

 

Szállodáik közül a Clark Hotel Budapest minőségi szintet váltott, megszerezte az ötcsillagos minősítést. „Ötcsillagos butikhotelként méretéből adódó nehézségeivel, de kiváló lokációjával igyekszik kiszolgálni az ide látogató vendégeket. A szálloda forgalmával elégedettek vagyunk, nem találkoztunk hullámzó teljesítménnyel, teljes mértékben az elképzeléseink szerint alakult az év" – részletezte a tulajdonos. A Clark a TripAdvisor vendégértékelései alapján harmadik éve szerepel a legjobb 25 európai hotel között. „Ezek az eredmények dicsérik a szállodában dolgozókat. Ez egy nagyon fontos visszajelzés, ami a vendégélmény további fokozására serkenti kollégáimat" – tette hozzá.

Sárvári szállodaprojektjük, a Melea Health Concept Hotel beruházása befejeződött, a próbaüzem áthúzódik januárra, de 2024 februárjától már szeretnének vendéget fogadni. (A szálloda a cikk megjelenése óta megnyílta szerk.)

Az elmúlt évben két kiemelkedően magas színvonalú éttermet is építettek a Mol Campus toronyban, a Virtu Restaurantot és a Zazie Bistro&Bart.

Az építőipari cégcsoport a jövőben is folytatja szállodafejlesztésekkel kapcsolatos munkáit. Nagy várakozással tekintenek a Bem téri Kimpton Bem Budapest Hotel megnyitása elé, amelyet beruházó cégük 2024 közepére tervez átadni az Intercontinental Group üzemeltetésében. A McDonald's folytatja hálózatbővítését, és a felújítási program zárásaként a Nyugati pályaudvari éttermet építik át a műemléki környezet és a mai kor szellemének megfelelően.

Scheer Sándor befektetőként foglalkozik egy Balaton-felvidéki turisztikai projekt megvalósításával, valamint Tokaj városában egy új étterem és kiállítótér létrehozásával. További budapesti butikhotel-fejlesztéseket is tervez. Turizmusstratégiája, hogy amilyen munkában részt vesznek, az ne csak szép legyen, hanem annak is látszódjon. S ha annak látszik, akkor az mindenképpen hozzátesz a magyar turizmus sikeréhez.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Scheer Sándor 1987-ben végzett hídépítő mérnökként, majd 2005-ben MBA-diplomát szerzett az Econovum Akadémián. Pályafutását 1989-ben építésvezetőként kezdte a Novolit Építőipari Rt.-nél. 1991-től a Herkules Építő Zrt.-nél építésvezető, majd 1993-tól termelési igazgató, egészen 1996 januárjáig, a Market Építő Zrt. megalapításáig. Ma is a vállalat vezetője.

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.