Top50 | Tiborcz István: Projektjeinkkel szeretnénk a magyar turizmust magasabb szintre pozicionálni

Forrás: turizmus.com

 2024. május 07. 12:43

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa másodszor szerepel a turizmus top 50-e között.

A BDPST Group és tulajdonosa, Tiborcz István olyan értékmentő és értékteremtő turisztikai fejlesztésekért felel, mint a 2023 novemberében megnyílt Dorothea Hotel, továbbá a felújításra váró, ikonikus Gellért Szálló, a Botaniq Turai Kastély, az Adria-palota vagy a Szabadság tér belvárosi oázisa, a Verno House. Az év másik fontos projektje a Botaniq Budai Klub megnyitása volt számukra, amely a régió első, angolszász minta alapján készült privát klubja Budapesten. Emellett Tiborcz Istvánnak Hotel Gellért. Történelmi vendégéjszakák címmel tavaly megjelent a Zsigmond Gábor történésszel közösen írt legújabb könyve, bemutatva a Budapest egyik jelképének is számító szálloda történetét.

Amellett, hogy mára meghatározó szereplőjévé vált a magyar turisztikai szektornak, a BDPST Group piaci jelenlétét növelve számos eredményes pénzügyi befektetést, ingatlanfejlesztést és üzemeltetést is menedzsel leányvállalatain keresztül.

Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa

Fotó: BDPST Group

A cégcsoport 2023-ban működését kiterjesztette a pénzügyi piacra és a logisztikai szegmensre is. Az év egyik fontos akvizíciója volt a tokaji, prémium-borkülönlegességeiről ismert Patricius Borház Zrt. megvásárlása, amivel tovább erősítette jelenlétét a tokaji régióban. A BDPST Group tulajdonrészt vásárolt az alcsútdobozi Pannonia Golf & Country Clubban, amelyet újabb értékteremtő beruházás keretében kívánnak felújítani. Az év csúcspontját azonban a főváros egyik legkiemelkedőbb ingatlanfejlesztési projektjének átadása jelentette novemberben. A Dorothea Hotel november 20-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, az egyedülálló, 35 ezer négyzetméteres multifunkcionális fejlesztés részeként 216 szoba, valamint a már üzemelő Pavilon étterem és az Anton Bar & Deli várja a vendégeket Budapest belvárosában.

„A BDPST Group fejlesztései és beruházásai minden esetben megfelelnek az alapelveinknek – ezek az alkotás, az építés és talán mind közül a legkiemelkedőbb, az értékteremtés és értékmentés. Az év egyik kiemelt projektje a Dorothea Hotel megnyitása volt, ami minden előzetes várakozásunkat felülmúlta, az adatok alapján pozitív hatással lehet a teljes fővárosi, felső kategóriás turizmusra, mindemellett nemzetközi viszonylatban is egyedülálló. Ahogy a szálloda ingatlanfejlesztésével, úgy minden folyamatban lévő projektünkkel szeretnénk a magyar turizmust magasabb szintre pozicionálni, a célunk, hogy a prémium- és luxusszegmensek vendégelvárásait is ki tudjuk elégíteni – megőrizve és továbbadva az örökségünket" – fejtette ki Tiborcz István.

A cégcsoport és professzionális szakemberei teljesítményét számos nívós elismeréssel jutalmazták az elmúlt évben is. A Dorothea Hotel mindössze két héttel a megnyitása után elnyerte a Portfolio Property Awards 2023-on az Év Hotelprojektje elismerést, valamint a Klasszis TopDesign 2023 versenyen is több díjat nyertek a BDPST Group egységei. Három éttermük, a Bobajka, a Clarisse és a Flava Kitchen & More is Michelin-ajánlást kapott tavaly, ami nagy szakmai elismerésnek számít. Emellett Kelet-Közép-Európában első Krug Ambassade-ként debütált a Botaniq Turai Kastély a Krug x Lemon eseménnyel.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Tiborcz István első vállalkozásait az energetikai szektorban alapította, majd 2015-ben hozta létre az ingatlanfejlesztéssel és -forgalmazással, valamint szállodaüzemeltetéssel foglalkozó cégét, a BDPST Groupot. A vállalkozás 2021-ben belépett a pénzügyi piacra, és 2022-ben tovább erősítette a pozícióját a befektetési terület irányába, valamint a szállítmányozási és a logisztikai piacon is megvetette a lábát.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.