Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Forrás: turizmus.com

 2023. november 27. 10:19

Változott az alcsútdobozi Pannonia Golf & Country Club igazgatósági összetétele a november 20-án tartott közgyűlést követően. A klubigazgató Szeberényi Máté lett, új elnökségi tag Dala Soma. Az igazgatóság elnökévé Peter Knollt nevezték ki.

A Pannonia Golf & Country Club Máriavölgy Zrt. november 20-án, a részvényesek személyes jelenlétével közgyűlést tartott, amelyen arról határoztak, hogy határozatlan időre az igazgatóság elnökének Peter Knollt, a klubizgatónak Szeberényi Mátét, igazgatósági tagnak Dala Somát választják.

Az igazgatóság összetételén azért változtattak, hogy a Pannonia Golf & Country Club üzemeltetése és hamarosan kezdődő átalakítása megújult szakmai alapokon történjen – tájékoztatta lapunkat a golfklub tulajdonosa, a BDPST Group.

Szeberényi Máté játékosként és menedzserként is széles körű tapasztalattal rendelkezik a golf világában. 2013-ban végzett a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási és menedzsment szakán, egy évvel azután, hogy megnyerte első magyar amatőr golfbajnoki címét. Először 2014-ben írt alá a Forest Hills Golf Clubhoz, ahonnan egy teljes szezon után érkezett a Pannonia Golf & Country Clubba.

Szeberényi Máté

Fotó: BDPST Group

Máté öt szezon után távozott a klubtól, hogy saját, szintén a golfhoz kapcsolódó kiskereskedelmi vállalkozására koncentrálhasson. Visszatérésével a magyarországi golfélet egyik meghatározó helyszínét klubigazgatóként segíti immáron.

Peter Knoll kiemelkedő karriert futott be a szállodaiparban. Négy évtizede séfként kezdett dolgozni, majd vezetői pozíciókban folytatta a világ minden táján. Olyan piacvezető cégek egységeinek vezetéséért volt felelős, mint a Kempinski-csoportnál a Golf Resort Kempinski Hotel Adriatic és a Danubius Hotelsnél a Hilton Budapest és a történelmi Gundel étterem.

Peter Knoll

Fotó: BDPST Group

A BDPST Grouphoz 2023 áprilisában érkezett Cluster General Manager pozícióba, azóta a BOTANIQ Collection prémium brandje alatt üzemelő három ház komplex irányításáért felel: a Pannónia Golf&Country Klub és a BOTANIQ Turai Kastély mellett a nemrég nyílt exkluzív BOTANIQ Budai Klub irányítását is ellátja. A szakemberrel készített interjúnkat itt olvashatja.

Dala Soma a svájci Ecole Hôteliere de Lausanne egyetemen végzett, ezt követően a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlanos cégnek nyitotta meg a budapesti hoteldivízióját. Később az Indotek horvátországi szállodaipari portfólióját vezette. A BDPST Grouphoz 2021-ben csatlakozott, az elmúlt években mint ingatlan stratégiai igazgató felel a hotelfejlesztések üzemeltetői tárgyalásáért és a meglévő üzemeltetett házak asset managementjéért.

 

Felújítás kezdődik

A BDPST Group 2023 májusában bővítette portfólióját az 1996-ban megnyílt Pannonia Golf & Country Clubbal, hogy a hotelek és vendéglátó egységek mellett szinergiákat erősítő szolgáltatások sorával egészítse ki portfólióját. A golf resort egy hosszútávú rekonstrukciós projekt része, amelyben a sportközpont a jövőbeni felújítási munkálatokat követően, szintén a BOTANIQ Collection alatt üzemel majd. Az Év Golfklubja címet többször elnyerő 18 szakaszos championship pálya területén tervezetten a szezon zárását követően indulnak az átalakítások, melyek érintik majd a szálláshelyet és éttermet is. A neves osztrák pályatervező, Hans G. Erhardt által kialakított golfklub a jövőben is festői környezetben, exkluzív étteremmel, rendezvényhelyszínnel és 18 szakaszos golfpályákkal várja a vendégeit Alcsútdobozon.