Lemondott a Wizz Air elnöke, változik a légitársaság vezetősége

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. július 04. 10:08

Távozik a Wizz Air Holdings éléről Robert Carey elnök és több fontos vezetői poszton is változás történik a légitársaságnál – éppen a legforgalmasabb időszakban.

Robert Carey még 2021-ben csatlakozott a Wizz Airhez, korábban a Delta Air Lines Inc. légitársaságnál, az EasyJet PLC-nél és az America West Airlinesnál dolgozott. A társaság közleménye szerint az elnök azért távozik a vállalattól, hogy "más érdekeltségeivel foglalkozhasson". Feladatait ideiglenesen, a következő három hónapban Váradi József vezérigazgató veszi át – írja a Bloomberg.

A vállalat azt is közölte, hogy október 1-jétől Michael Delehant üzemeltetési vezérigazgató kereskedelmi és üzemeltetési vezetővé lép elő. Diarmuid O'Conghaile, aki a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója, üzemeltetési vezérigazgató lesz. A Wizz Air Malta élére Mauro Peneda működésirányítási vezető kerül.

A személy változásokra a légi közlekedés legforgalmasabb időszakában kerül sor, ami az elmúlt héten budapesti viszonylatban brutális késésekkel terhelt járatokat hozott. A Wizz Air az európai légiforgalmi irányítási rendszerek hiányosságaiban látja a sorozatos járatkésések és -törlések okát.

(Nyitókép: 123rf.com)