A Budapest Airport válik a Turkish Cargo kelet-európai központjává

Forrás: turizmus.com

 2020. november 12. 10:45

A Turkish Cargo heti négyre növeli a Budapestre közlekedő járatai számát, és a BUD Cargo Cityben nyitja meg Kelet-európai Regionális Igazgatóságának irodáját.

A világ egyik legnagyobb cargo légitársasága, a Turkish Cargo bejelentette: az idei téli szezonban heti 4-re növeli a Budapestre közlekedő dedikált légiáru-szállító járatai számát, továbbá a BUD Cargo Cityben nyitja meg Kelet-európai Regionális Igazgatóságának irodáját.

A járványra immunisnak bizonyuló, a januárban átadott világszínvonalú légiárukezelő komplexum nemzetközi jelentősége ezzel tovább erősödik, a BUD Cargo City pedig a nemzetgazdaság számára is elengedhetetlen, stratégiai létesítmény szerepét tölti be a régióban – üdvözölte a döntést a Budapest Aiport.

„A Budapest Airport cargo csapata folyamatosan dolgozik azon, hogy a BUD Cargo City Közép-Kelet-Európa és Magyarország cargo kapujává váljon, amelyhez elengedhetetlenek nemzetközi partnereink fejlesztései" - mondta Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója.

A Turkish Cargo a 2020-as téli szezonban forgalom állított negyedik budapesti járatot A330 típusú repülőgépekkel üzemelteti

Fotó: Budapest Airport

Az újonnan felállított kelet-európai regionális igazgatósági irodával Budapest  Turkish Cargo egyik fő központjává vált. Ez a regionális igazgatósági iroda 21 ország légiáru értékesítési tevékenységét koordinálja a magyar fővárosból. A Turkish Cargo a 2020-as téli szezonban, november 8-tól A330 típusú repülőgépekkel üzemeltetett negyedik járat indításával növeli áruszállító kapacitását a budapesti repülőtéren – áll a Turkish Airlines közleményében.A Budapest Airport tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány okozta globális kihívás ellenére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér cargo forgalma zavartalanul működik és folyamatosan fejlődik. 2020-ban a dedikált cargo járatok száma 18 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Számos új, menetrendszerinti cargo járat közlekedik, és több légitársaság növelte cargo kapacitásait a Budapestre közlekedő légijáratokon.

A mintegy 32 600 négyzetméteres BUD Cargo Cityközpont és a hozzá kapcsolódó, F kategóriájú repülőgépek kiszolgálására is alkalmas forgalmi előtér január és október között 107 076 tonna légi teherárut kezelt, amely világviszonylatban is jó eredménynek számít. Míg egyes légikikötők áruforgalma majdnem teljesen leállt, a magyar főváros repülőtere e téren mindössze 3,6 százalékos csökkenést regisztrált az előző évhez képest, a cargo járatok száma pedig 16,7%-kal, 5007 kezelt légijáratra emelkedett 2020-ban.