Megnyitott a BUD Cargo City

Forrás: turizmus.com

 2020. január 06. 17:28

Megérkezett az első dedikált cargo járat, egy Boeing 747 típusú óriásgép, és a BUD Cargo City ezzel megkezdte működését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A világszínvonalú logisztikai központ az elmúlt évek egyik legnagyobb repülőtér-fejlesztési projektje, amely mától a légi teheráru szállítás kelet-közép európai kapujaként működik.

Tavaly novemberben avatta fel a Budapest Airport a BUD Cargo City névre keresztelt légiáru kezelő központot a ferihegyi repülőtéren, amely rekordidő, egy év alatt épült fel.

Az új komplexum a mai napon fogadta első dedikált cargo járatát – a jumbo érkezése egyúttal szimbolikus pillanat is a repülőtér történetében: a létesítmény ezzel zökkenőmentesen megkezdte az üzemelést,megalapozva a Budapest Airport és a magyar gazdaság várható régiós iparági vezető szerepét - tájékoztatott közleményében a társaság.

A BUD Cargo City

Fotó: Budapest Airport

A létesítmény egy 21.200 négyzetméteres raktárcsarnokból és irodai részből, valamint egy 11.650 négyzetméteres speditőrépületből áll, amelyhez egy óriási, 32.000 négyzetméter alapterületű forgalmi előtér kapcsolódik. Az előtéren egyidejűleg akár két, egyenként 440 tonna maximális felszállósúlyú Boeing 747-8F típusú repülőgépet is ki lehet szolgálni.

A BUD Cargo City megnyitásával évi 150.000 tonnáról akár évi 250.000 tonnára emelkedik a budapesti repülőtér légi teheráru kezelő kapacitása.

Az első dedikált cargo járat, egy Boeing 747 típusú óriásgép

Fotó: Budapest Airport

A BUD Cargo City-nek és a tervezett további beruházásoknak köszönhetően most megnyílt annak a lehetősége, hogy a budapesti repülőtér és Magyarország a közép- és kelet-európai régió egyik legfontosabb logisztikai csomópontjává váljon.

Kapcsolódó cikkek

Felavatták a Cargo Cityt

2019. november 22.

Selyemút a levegőben

2019. május 25.