A horvátországi beutazási szigorítások július 15-ig maradnak

Forrás: turizmus.com

 2021. július 02. 15:01

Július elsejétől szigorította a magyar turisták belépésének feltételeit Horvátország. A Horvát Idegenforgalmi Közösség friss tájékoztatása szerint július 15-ig lesznek érvényesek az intézkedések.

A "Higgyetek nekem, ott voltam" című sajtóeseményünk ellenére, melyben nagy örömmel számoltunk be arról, hogy a Horvátországba történő beutazáshoz elegendőek a személyes okmányok, sajnálatos módon változások történtek, melyek tegnap, július 1-jén léptek hatályba, és július 15-ig lesznek érvényesek" – tájékoztatta a turizmus.com-ot a Horvát Idegenforgalmi Közösség. Közleményük szerint a horvát Polgári Védelmi Igazgatóság rendelkezésével a lakosság Covid-19 betegség elleni védelme érdekében ideiglenesen korlátozták a beutazást Horvátország összes határátkelőhelyén. A döntés nem vonatkozik azokra a személyekre, akik közvetlenül az Európai Unió országaiból érkeznek, és rendelkeznek az uniós zöld kártyával (digitális Covid-igazolvány).

Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek az uniós zöld kártyával, a következők egyikének bemutatásával léphetnek be a Horvát Köztársaságba:

  • oltási igazolás
  • negatív PCR- vagy BAT-teszt
  • Covid-19 betegségen történt átesettség igazolása.

 

A Horvátországba történő beutazás jelenlegi, érvényben lévő feltételeiről a Konzuli Szolgálat honlapján olvashatnak.

Brac sziget legmagasabb pontja, a Vidova Gora

Fotó: turizmus.com / Szántó Zoltán

A magyar kormány jelenleg hatályos rendelete alapján a magyar állampolgárok korlátozás nélkül, azaz karantén- és tesztkötelezettség, illetve oltási igazolás vagy védettségi igazolvány bemutatása nélkül térhetnek vissza Magyarországra.