A Lufthansa-csoport új légitársaságot indít City Airlines néven

Forrás: turizmus.com

 2023. március 20. 16:07

Az müncheni központú légitársaság Európában rövid- és középtávú útvonalakkal támogatja majd a Lufthansa-csoport hálózatát, szorosan együttműködve a Lufthansa és a Lufthansa Cityline légitársaságokkal.
A német légitársági csoport már több mint egy éve tanulmányozza egy új regionális leányvállalat koncepcióját. Carsten Spohr, a Lufthansa-csoport vezérigazgatója a tavalyi évértékelő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Lufthansa CityLine regionális légitársaság testvérlégitársaságának létrehozását fontolgatják, amely 2023 elején kezdené meg működését.

„A Lufthansa légitársaság az elmúlt években jelentős részesedést veszített az európai piacon. A rövid- és középtávú légitársasági szektorban a nagy verseny és a gyors tempó jellemezte környezetben stabil és fenntartható megoldásokra van szükség ahhoz, hogy a hub-összeköttetéses forgalom a jövőben is életképes legyen" – nyilatkozta a légitársaság szóvivője az AirInsightnak.

A 2022 áprilisában megalapított City Airlines GmbH légitársaság emellett lehetőséget kínálna 250 olyan kapitány foglalkoztatására, akik a mostanra megszűnt Germanwingsnél tevékenykedtek, és akiket a munkanélküliség veszélye fenyeget.

Az új légitársaság rövid- és középtávú útvonalakkal debütál majd Európában

Fotó: 123rf.com

 

A Lufthansa azonban a csoporton belüli más légitársaságoknál, köztük az Eurowingsnél alkalmazottnál olcsóbb bérrendszerben foglalkoztatná a volt Germanwings-pilótákat. A légitársaság és a pilóták szakszervezete, a Cockpit megvitatta a tervet és értetlenül állnak a hírek előtt. A csoport ugyanis mindeközben intenzív tárgyalásokat folytatott a szakszervezettel a pilóták bérrendszerének átfogó felülvizsgálatáról. Ez tavaly több sztrájkhoz is vezetett, amelyek súlyosan érintették a Lufthansa működését.

Jelenleg a légitársaság tárgyalásokat folytat a Cockpittel, ugyanis amíg nem állapodnak meg a bérrendszer kialakításában, addig nem tudják elkezdeni a pilóták toborzását és az indulás előkészítését.