A Lufthansa nem tartatja be a maszkviselési kötelezettséget

Forrás: turizmus.com

 2022. május 30. 13:23

A német repülőtereken, valamint a Németországba tartó vagy onnan felszálló járatokon továbbra is kötelező maszkot viselni, de a kötelezettséget a Lufthansa nem tartatja be minden eszközzel.

A Lufthansa felmentette a személyzetét azon kötelezettség alól, hogy minden eszközzel érvényesítse a Németországba tartó vagy onnan felszálló járatokon továbbra is fennálló maszkviselési kötelezettséget – írja többek között az aero.de.

A döntés oka, hogy a maszk viselését betartató intézkedések miatt jelentősen megnőtt a konfliktusok száma az utasok és a személyzet között. A vállalat egyik belső kockázati értékelése arra a következtetésre jutott, hogy a kötelezettség mindenáron való érvényesítése nagyobb biztonsági kockázatot jelent, mint ha engednek a maszkot nem viselő utasoknak.

A konfliktusok háttere, hogy Németország összes szomszédja feloldotta már a korlátozásokat és eltörölte a maszkviselési kötelezettséget is. A Lufthansa közleménye szerint nem szegülnek szembe a törvénnyel, az utasokat továbbra is figyelmeztetni fogják a kötelezettségre az adott járatokon. Az utolsó szót ezentúl is a kapitány fogja kimondani.

Németország még mindig ragaszkodik a maszkhoz az országba tartó vagy onnan felszálló járatokon

Fotó: 123rf.com

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) két héttel ezelőtt vonta vissza az általános maszkviselési kötelezettségre vonatkozó ajánlását a repülőgépeken és a repülőtereken. Több ország, köztük Németország azonban nem törölte el a kötelezettséget.