A Wizz Air nem fogadja el az olasz döntést

Forrás: MTI

 2019. február 23. 18:52

Megtámadja a bíróságon a Wizz Air az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság határozatát, amelyben egymillió euróra bírságolta a légitársaságot.

Korábban megírtuk, hogy az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság 3 millió euróra bírságolta a Ryanairt és egymillió euróra a Wizz Airt a csomagszabályzat átláthatatlansága miatt és azért, mert a nagy kézipoggyászra vonatkozó új szabályok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tartalmaznak. A Wizz Air nem ért egyet a döntéssel és bírósági felülvizsgálatot kér. Korábban hasonló eljárásban az olasz bíróság felfüggesztette a hatóság ideiglenes intézkedését, amely megtiltotta a poggyászszabályzat alkalmazását.

A Wizz Air álláspontja szerint a 2018 októberében bevezetett poggyászszabályzata átlátható és a jogszabályoknak teljes mértékben megfelel és garantálja, hogy minden utas felvihessen egy kézipoggyászt a fedélzetre. A szabályok a választás lehetőségét is biztosítják, mivel az utasok több mint 50 különböző variációt állíthatnak össze egyéni igényeik szerint. A társaság jelezte: mivel folyamatban lévő ügyről van szó, a továbbiakban nem kommentálják a versenyhatóság döntését.

A Wizz Air szerint poggyászszabályzata teljes mértékben megfelel a jogszabályoknak

Fotó: Wikimedia Commons

Kapcsolódó cikkek