Szinte teljesen felvásárolta az olasz légitársaság a román Air Connectet

Forrás: turizmus.com

 2023. november 08. 10:05

Az Aeroitalia majdnem teljesen felvásárolta Románia két ATR 72-essel rendelkező regionális légitársását. Ezzel egyidőben az ITA Airways bepanaszolta az olasz társaságot, az Alitaliáéhoz hasonló neve és arculata miatt.

A pénzügyi nehézségekkel küzdő regionális román légitársaság, az Air Connect október végén szüntette meg összes menetrend szerinti járatát. Immár kizárólag wet-lease alapon, személyzettel együtt adja bérbe két ATR 72-es repülőgépét az Aeroitalia számára. Utóbbi most bejelentette, hogy felvásárolta a román légitársaság 93,86 százalékát. Mindez lehetővé teszi az Aeroitalia számára, hogy erősítse jelenlétet országa regionális piacán, valamint fejlessze hálózatát a római Fiumicino repülőtérről.

Az Air Connect a nyári menetrend kezdetétől rövid ideig Bukarestből és Kolozsvárról is repült Budapestre.

Szinte teljesen felvásárolták az Air Connect légitársaságot

Fotó: 123rf.com

 

Mindeközben az Alitalia-utód ITA Airways bepanaszolta az Aeroitaliát az EU Szellemi Tulajdoni Hivatalánál és az olasz szabadalmi hivatalnál, mert álláspontja szerint a légitársaság névhasználata és arculata az Alitaliáéhoz hasonló, a márkát pedig az ITA korábban megvásárolta – írta meg az AirPortál.