Törölte budapesti járatait az Air Connect román légitársaság (frissítve)

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 22. 13:21

Az Air Connect leállította a Bukarest és Budapest között repülő járatait, az egyik tulajdonos a napokban azt közölte, hogy kezdeményezte a cég fizetésképtelenné nyilvánítását.

Az Air Connect a nyári menetrend kezdetén indította el járatait Bukarestből és Kolozsvárról Budapestre, amelyeket néhány kivételtől eltekintve személyzettel együtt bérelt repülőgépekkel (wet-lease) teljesített, számos járat jelentős késésekkel közlekedett, vagy éppen el sem indult. A kolozsvári összeköttetést korábban megszüntették – írta meg az Airportál.

Júliusban azt közölték, hogy az összes bukaresti járatukat – köztük a hetente két, később három alkalommal közlekedő budapestit is – áthelyezik Baneasára, a román főváros másodlagos légikikötőjébe.

Leállították az AirConnect budapesti járatait

Fotó: 123rf.com

 

A napokban a Bukarest és Budapest közötti útvonalra megszűnt a jegyek értékesítése, a járatokat pedig törölték.

A légitársaság egyik részvényese a Boardingpass.ro román portál értesülése szerint az elmúlt hétvégén kezdeményezte az illetékes bíróságnál, hogy nyilvánítsák fizetésképtelenné a légitársaságot, a felek közléseiből gyanítható, hogy a másik két részvényessel kialakult pénzügyi vita állhat a háttérben.

Frissítés: A légitársaság jelezte lapunknak, hogy a sajtóban megjelent hírek egy része valós, az AirConnect egyik részvényese jogi lépéseket kezdeményezett a cég ellen. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a kereset jelenleg a bíróság előtt van, ez azonban nem jelenti azt, hogy az AirConnectet fizetésképtelennek nyilvánították vagy nyilvánítják majd a jövőben. A cég működése a kereset beadása után is fennakadás nélkül folytatódik, a Budapest és Bukarest közötti járatok leállításáról szóló döntés kereskedelmi jellegű volt.