Kedden indítja Kolozsvár–Budapest és Bukarest–Budapest járatát az AirConnect

Forrás: MTI

 2023. március 27. 15:07

Kedden indítja Kolozsvár–Budapest, illetve Bukarest–Budapest járatát az AirConnect román légitársaság, amely hétfőtől több belföldi járatot is indít több erdélyi városba is a román fővárosból – írta a társaság közleményére hivatkozva hétfőn az Agerpres.

A légitársaság honlapján közölt adatok szerint az AirConnect gépei mindkét városból heti két alkalommal repülnek a magyar fővárosba, kedden és szombaton.A román légitársaság a héten avatja fel több erdélyi városba tartó járatát is: Bukarestből Nagyszebenbe heti öt, Nagybányára heti két, Marosvásárhelyre heti négy járata lesz. Bukarestből Nagybányára hétfőtől lehet repülni, Marosvásárhelyre kedden, Nagyszebenbe szerdán indul az első menetrend szerinti járatuk. Hétfőtől lehet repülővel utazni a román fővárosból a moldvai Szucsávába is.

A légitársaság júniusban újabb külföldi és belföldi járatokat indít. Ezek közkedvelt külföldi üdülőhelyeket céloznak, mint a horvátországi Dubrovnik, ahova Bukarestből indul járat. A román tengerpartra is lesznek rendszeres járatai olyan Konstancától távol eső romániai városokból, mint Nagyvárad, Kolozsvár, Temesvár és Szucsáva.

A román légitársaság gépei Kolozsvárról és Bukarestből heti két alkalommal repülnek a magyar fővárosba

Fotó: AirConnect

Tudor Constantinescu, az AirConnect főigazgatója szerint céljuk, hogy járataik legyenek az első számú opció a délkelet-európai utasok számára. Mint mondta, a járatok elindítása után azok változatossá tételére törekednek, és a szezonális járatok elindítása mellett ősztől újabb belföldi és külföldi úti célokkal jelentkeznek. A cégnek két ATR 72-600 típusú repülője van, melyek 68 férőhelyesek. Terveik szerint a flotta újabb két géppel bővül majd.

Az AirConnect tavaly augusztusban jelentette be a budapesti és a belföldi járatok indítását, majd szeptemberben halasztásról tájékoztatta utasait, mert késett a második repülőgépük leszállítása.

A légitársaságot – a honlapján közölt adatok szerint – öt román magánbefektető hozta létre azzal a céllal, hogy a regionális piacot szolgálja. A társaság tavaly júliusban kezdte el működését egy 68 férőhelyes ATR-72-600-as repülőgéppel, és a román turisták által kedvelt görög és török tengerparti városokba működtetett charterjáratokkal.