Több mint 200 úti célra repítenek el az Air France és a KLM járatai a téli menetrenddel

Forrás: turizmus.com

 2023. október 31. 16:03

Az óraátállítással érvénybe lépett az Air France és a KLM téli menetrendje. Ebben az időszakban az amerikai mellett a kínai és japán járatok kapacitása is jelentősen emelkedik. Budapestre az Air France átlagosan 17, a KLM pedig 28 járatot üzemeltet ebben az időszakban.
Az Air France 79 ország 167 célállomására repül, a felkínált kapacitás mindössze 2 százalékkal marad el a járvány előtti szinttől. Az új célállomások között megtalálható az észak-karolinai Raleigh-Durham és Abu Dhabi. A KLM téli menetrendjében 157 célállomás szerepel, ebből 65 interkontinentális és 92 európai, köztük Marseille mint új célállomás.

 

Folyamatosan bővül az amerikai és távol-keleti kínálat

Az Air France 2019-hez képest 20 százalékkal növeli kapacitását Észak-Amerikába. A téli menetrendben heti 212 járatot kínál 20 repülőtérre az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban. A légitársaság bővíti a június óta elérhető ottawai mellett a dallasi, vancouveri, bostoni és montreali járatok kínálatát is, ezen városok felé több járat, vagy nagyobb kapacitású repülőgép áll majd rendelkezésre.

Az Air France növeli kapacitását Észak-Amerikában

Fotó: 123rf.com

 

A karibi térségben az Air France december 1-jén új útvonalat nyit a guadeloupe-i Pointe-à-Pitre és Saint Martin között, amelyeket Airbus A320-asokkal teljesít hetente egy alkalommal. Emellett San Joséba (Costa Rica) naponta közlekednek majd a vállalat Airbus A350-esei.

A francia légitársaság ázsiai kapacitása ugyan még mindig elmarad a 2019-es szinttől, de a tavalyihoz viszonyítva 60 százalékkal nőtt a kínálat elsősorban a kínai és japán járatok bővítése miatt. A Pekingbe, Sanghajba és Hongkongba közlekedő napi járatok a téli menetrendben is megmaradnak, és Tokió-Haneda felé egy második járatot is beállítanak. Bangkok ismét naponta, illetve a 2024. januári és februári csúcsidőszakban hetente akár tízszer is elérhető lesz.

Az Etihaddal a közelmúltban kötött kereskedelmi egyezmény keretében az Air France új járatot indít Abu-Dzabiba, az emírségek fővárosába hetente minden nap közlekednek majd a francia cég Airbus A350-esei.

A KLM a téli menetrendben 19 célállomásra repül Kanadába, az Egyesült Államokba és Mexikóba. Az egy évvel korábbihoz képest jelentős kapacitásnövelést jelent, hogy Washingtonba már minden nap lesznek KLM-járatok, és a legtöbb amerikai célállomás felé elérhető lesz a fedélzeten a prémium comfort osztály.

A KLM téli menetrendjében összesen 157 célállomás szerepel

Fotó: 123rf.com

 

A tavalyi téli szezonhoz képest a KLM több mint 20 százalékkal több ülőhelyet kínál Kanadába. Hetente átlagosan tizenegy járat indul Torontóba, négy Montrealba, három Edmontonba, hét Calgaryba és négy Vancouverbe.

A holland légitársaság hetente négyszer újra repül Taipejbe (manilai megállással), és felfüggeszti a szöuli, illetve bangkoki leszállásokat.

 

Budapesti indulások

Az Air France a jelenleg érvényes menetrend szerint március 30-ig hetente átlagosan 17 járatot közlekedtet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és Párizs-Charles de Gaulle között, naptól függően 2-3 járatra lehet jegyet váltani.

Naponta 2-3 járatot indít Budapest és Párizs között az Air France

Fotó: 123rf.com

 

A KLM minden nap 4 járatot üzemeltet majd, ami azt jelenti, hogy hetente összesen 28 alkalommal közlekedik a holland királyi légitársaság Budapest és Amszterdam között.

 

A kontinensen fókuszban Észak-Európa

Az Air France október 28-tól heti két járattal újraindította a szezonális járatokat Párizs-Charles de Gaulle és az észak-norvégiai Tromsø között. Az észak-finnországi Rovaniemi városába december 2-től három, a karácsonyi ünnepek alatt pedig akár hét járat is elérhető lesz. A finnországi Kittilä és Innsbruck december 23-tól heti egy járattal szerepel az Air France menetrendjében. Krakkóba továbbra is heti háromszor közlekedik majd Embraer 190-es repülőgép.

Október 29-től a KLM hetente háromszor repül Marseille-be. A téli menetrendben továbbra is napi járatok indulnak Rennes-be, hét százalékkal nagyobb ülőhely-kapacitással.