Új néven repül Isztambul ázsiai oldalára Budapestről a török fapados

Forrás: turizmus.com

 2024. május 02. 17:24

Május 2-tól az Aviareps Magyarország Kft. látja el a Turkish Airlines regionális légitársaságként működő márkája, az AJet hazai GSA-képviseletét.

A Turkish Airlines low cost leányvállalata, AnadoluJet néven 2024. március 31-ig működött, ezt követően AJet néven folytatja működését saját légi üzemeltetői engedéllyel.

Amint arról tavaly ősszel beszámoltunk, a tulajdonos Turkish Airlines úgy döntött, hogy egy teljesen különálló légitársaságot hoz létre, egyúttal annak nevét és vállalati arculatát is megváltoztatja. A diszkont-légitársaság ezzel levált a Turkish Airlinesról. Az AJet hazai GSA-képviseletét az Aviareps Magyarország Kft. látja el idén május 2-tól – tájékoztatta lapunkat a cég.

Az AJet bázisa Isztanbulban Sabiha Gökçen (SAW) repülőtere, amely a török nagyváros ázsiai oldalán található. Átszállással számos belföldi és nemzetközi célállomás is elérhető innen.

Budapestről Isztambul ázsiai oldalára repülhetünk az AJettel

Fotó: AJet

Az Ajet Budapestről hetente háromszor – csütörtökön, pénteken és vasárnap – repül a Sabiha Gökçen Nemzetközi Repülőtérre. A gép a kora délutáni órákban érkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre, majd fordul vissza Isztambulba, ahol a késő délutáni órákban landol a SAW-on.A török légitársaság 2025-re tervbe vette egy Budapest–Ankara közötti járat indítását is – tudtuk meg az Aviarepstől.