Athén lesz a Wizz Air Abu Dhabi első úti célja

Forrás: turizmus.com

 2020. december 30. 14:50

Az Egyesült Arab Emírségek legújabb, low-cost légitársaságának járatai január 15-től indulnak a görög fővárosba, és hetente két alkalommal (hétfő és péntek) repülnek.

Február 4-től pedig Abu-Dzabiból Thesszalonikibe is küld járatokat a légitársaság, szintén hetente kétszer (csütörtök és vasárnap).

Tájékoztatásuk szerint az árak egy útra 129 (Athén), illetve 149 (Thesszaloniki) emirátusi dirhamtól (1 dirham kb. 80 Ft) indulnak, ez az alaptarifa – hasonlóan az európai járatokhoz – csak egy maximum 40x30x20 cm méretű kis kézipoggyászt tartalmaz, minden további fedélzeti vagy feladott csomagért felárat számítanak fel.

A Wizz Air-csoport közleménye szerint az útvonalhálózat tovább bővül, ahogy a tervezett úti célok felkerülnek a járványügyi szempontból zöldnek nevezett országok listájára. Az eredetileg bejelentett útvonalhálózat része volt Alexandria, Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván is.A Wizz Air Abu Dhabi az ADQ és a Wizz Air közös vállalkozása. A közleményben kiemelték: az új Airbus A321neo repülőgépekből álló flottával a régióban jelenlévő versenytársakhoz képest a Wizz Air Abu Dhabinak lesz a legkisebb ökológiai lábnyoma.

A Wizz Air Abu Dhabi útvonalhálózata a tervek szerint folyamatosan bővül majd

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air árbevétele a társaság első féléves jelentése szerint (a szeptember 30-át megelőző 6 hónapban) 71,8 százalékkal 471,2 millió euróra zuhant – írja az MTI. A légitársaság egyszeri tételektől tisztított adózott eredménye tavaly ugyanebben az időszakban még 368,8 millió euró volt, idén viszont 144,9 millió eurós adózott veszteséget könyvelt el.