Ősztől megkezdi működését a Wizz Air Abu Dhabi

Forrás: turizmus.com

 2020. március 02. 09:55

A Wizz Air bejelentette, hogy megkötötte a végleges megállapodást a Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról partnerével, az Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC-vel (ADDH). Az új diszkont-légitársaság 2020 őszén kezdi meg működését az Abu-Dhabi nemzetközi repülőtéren.

A decemberben megkötött elvi megállapodás után megszületett a végleges döntés az új légitársaság indításáról.

Wizz Air Abu Dhabi a tervek szerint az év második felétől kínálja szolgáltatásait számos úti célra Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában és Afrikában.

Az új diszkont-légitársaság a következő hónapokban megkezdi a munkatársak toborzását, ezzel számos új munkalehetőséget teremt Abu-Dhabiban, serkenti a helyi gazdaság növekedését és további látogatókat vonz a városba. A bejelentés összhangban van Abu-Dhabi kormánya által indított Ghadan 21 akcelerátorprogram célkitűzéseivel. A program 50 milliárd dirham (AED) értékű befektetéssel járul hozzá Abu-Dhabi fejlődéséhez, hogy az Emírség világszerte vonzó üzleti és turisztikai központtá válhasson - adta hírül közleményében a légitársaság.

A megállapodást követően a légitársaság azonnal elindította a Légi Üzemeltetői Engedély (Air Operator's Certificate) és a Működési Engedély (Operating Licence) megszerzésének folyamatát az Egyesült Arab Emírségek polgári légi közlekedési hatóságánál.

Az új leányvállalat is a flotta A320-as és A321-es típusú gépeit használja majd. Képünkön egy A321-es

Fotó: Wizz Air

Váradi József, a Wizz Air Holding vezérigazgatója elmondta: „A mai nap fontos mérföldkő az Abu-Dhabi-i új légitársaságunk megalapításához vezető úton. Megállapodtunk az Abu Dhabi Developmental Holdinggal egy közös vállalkozás, a Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról. A Wizz Air céljai egybeesnek Abu-Dhabi gazdaságfejlesztési stratégiájával, hiszen a légi forgalom stimulálásával hozzájárulunk az emírség turisztikai és gazdasági diverzifikálásához."

Mohammad Hassan Al Suwaidi, az ADDH vezérigazgatója elmondta: „A turizmus kiemelt szerepet tölt be Abu Dhabi növekedési stratégiájában. Nemcsak repülőtereink, hanem egész idegenforgalmi infrastruktúránk fejlesztésébe jelentős összegeket fektetünk, beleértve a szállodákat, a nyaralóhelyeket és a kulturális látnivalókat is. Tavaly rekordszámú, 11,35 millió látogató érkezett az emírségbe, és ebben főszerepet játszanak kiváló közlekedési kapcsolatai is, amelyek olcsón és könnyen megközelíthetővé teszik Abu Dhabit. A Wizz Airrel és más partnerekkel való együttműködéseink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az Egyesült Arab Emírségek fővárosa régiós és nemzetközi szinten is versenyképes úti céllá váljon a szabadidős és üzleti utazók számára egyaránt."

Az új légitársaság elsősorban azokra a piacokra tervez útvonalakat indítani, amelyeken a Wizz Air jelenleg is jelen van és gyorsan növekszik: Közép-, Kelet- és Nyugat-Európába.

Minden járaton 180/186 üléses Airbus A320, valamint 230 üléses Airbus A321, illetve 239 üléses Airbus A321neo üzemel majd.

 

Az Abu Dhabi Developmental Holdingról

Az Abu-Dhabi központú Abu Dhabi Developmental Holding Company 2018-ban nyilvánosan működő részvénytársasként alakult. A diverzifikált portfolióját alkotó állami tulajdonú vállalatok Abu-Dhabi gazdaságának számos kulcsfontosságú szektorát fedik le a közművektől a turizmuson, a szállításon és a logisztikán, a gyártáson, az ingatlaniparon, a pénzügyi szolgáltatásokon, a médián, az egészségügyön és az élelmiszeriparon át az infokommunikációs iparig.

Stratégiai fejlesztési partneri szerepe mellett az ADDH eszköztulajdonosként és befektetőként lép fel a megcélzott szektorokban nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.