Osztrák szállodások is lobbiznak a keleti vakcinák elismertetése mellett

Forrás: turizmus.com

 2021. október 01. 16:08

Az ausztriai Salzburg tartomány vendéglátósai megoldást sürgetnek az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm vakcinával beoltott idénymunkások számára.

A salzburgi munkaügyi hivatal nyilvántartása szerint 2019-ben közel 400 szezonális munkavallási engedélyt adtak ki kelet-európai munkavállalók számára, akik a síszezonban idénymunkásként a turizmus és vendéglátás területén dolgoztak. A turisztikai szakemberek szerint az oltások elfogadásnak eltérő szabályozása jelentősen megnehezíti azt, hogy megfelelő szakembereket találjanak a szezonra – olvasható a GD Consulting blogjában.

"Ha nem ismerik el Ausztriában a keleti vakcinával oltott szezonális munkaerő oltását, akkor komoly gondok lehetnek idén a síszezonnal" – nyilatkozta az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) illetékese az ORF-nek. A keleti vakcinával beoltottaknak a jelenlegi járványügyi előírások szerint ugyanis vagy újra kellene oltatniuk magukat egy EMA által engedélyezett vakcinával, vagy rendszeresen teszteltetni kellene magukat.  AZ ÖHV szerint az oltások teljes körű elismerése döntő fontossággal bír az ausztriai téli síszezon szempontjából.

Síelők Sölden síterepén. Idén nem kell az osztrák síterepek lezárásától tartani

Fotó: Violin/123RF.COM

Korábban megírtuk, hogy Ausztria legnagyobb síparadicsomában, a Ski Amadé területén a 2019-es téli forgalom 80 százalékát várják az idei szezonban, Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter pedig maga nyugtatta meg a szolgáltatókat, hogy ezúttal nem kell az osztrák síparadicsomok lezárásától tartaniuk.