Az Air Canada elhalasztotta budapesti újraindulását

Forrás: turizmus.com

 2022. március 18. 10:39

Az orosz–ukrán háború miatt mégsem indítja újra Toronto és Budapest közötti járatát az idei nyári szezonban a légitársaság.

A világjárvány lecsengésével fokozatosan újraépülő útvonalhálózata 2022-es nyári szezonra vonatkozó terveinek átszervezésére kényszerült a kanadai légitársaság, az utóbbi hetek eseményei következtében – adja hírül az Airportal.hu.

Közlésük szerint a bizonytalan geopolitikai helyzet hatással van a régióban tapasztalható utazási keresletre, a társaság emiatt azt a nehéz döntést hozta, hogy a Toronto – Budapest szezonális járat újraindítását elhalasztja.

A cég február eleji bejelentése szerint az Air Canada háromosztályos fedélzeti berendezésű Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépei 2022 májusa és október vége között hetente három alkalommal repültek volna a magyar fővárosba, a nyári főszezonban egy irányban heti 894 férőhelyet kínálva.

Az Air Canada az első olyan légitársaság, amely konkrétan a geopolitikai helyzetre hivatkozva mondta le járatnyitási terveit Budapestre

Fotó: 123rf.com

Az Air Canada közölte, hogy a Toronto és Budapest közötti közvetlen járatra foglalással rendelkező utasokat a Star Alliance és egyéb partner-légitársaságok – átszállásos – járataira foglalják át.

Az Air Canada Rouge Boeing 767-300ER repülőgépeivel utoljára a 2019-es nyári menetrendben közlekedett Ferihegyre, a szezonális járat visszatérése a 2020-ban is szerepelt a tervekben, azonban a járvány miatt ez nem jött létre.

Az Air Canada az első olyan légitársaság, amely konkrétan a geopolitikai helyzetre hivatkozva mondta le járatnyitási terveit Budapestre, de a háború miatt a már a Ryanair is átszervezést hajtott végre a ferihegyi menetrendjében ­– emeli ki az írás.