Itt vannak a részletek az Air Canada újrainduló Budapest–Toronto járatáról

Forrás: turizmus.com

 2022. február 01. 19:26

2022 májusa és októbere között újra közlekedik az Air Canada közvetlen repülőjárata Budapest és Toronto között. A kanadai légitársaság Boeing 787-9 Dreamlinerei hetente összesen 894 helyet kínálnak majd az utasoknak.

Amint azt Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója kedd reggeli podcastjában bejelentette, Budapestről májustól októberig újra közvetlenül elérhetővé válik Kanada legnagyobb városa, Toronto.

A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott esti közleményében további részletekkel is szolgál a kanadai járatról. Felidézik, hogy Budapestről 2016-ban indított először közvetlen járatot az Air Canada Rouge. A koronavírus-járvány első hulláma alatt bevezetett utazási szigorítások következtében azonban – több tengerentúli járathoz hasonlóan – a közvetlen Budapest–Toronto járatot is fel kellett függeszteni.

A jelenlegi enyhülő utazási korlátozások, az átoltottság és az utazási kedv növekedése azonban lehetővé tette, hogy Ontario tartomány fővárosa, Kanada gazdasági és pénzügyi központja újra elérhető legyen a budapesti menetrendben is.A tengerentúli járat idén nem a korábban közlekedő Rouge, hanem az Air Canada mainline terméke. A járat májustól október végéig, azaz a nyári menetrendben közlekedik majd, hetente háromszor – írja közleményében a budapesti repülőtér üzemeltetője.

A járat heti háromszor köti majd össze Budapestet és Torontót a nyári menetrendben

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Az újrainduló járatot Boeing 787-9 Dreamlinerek szolgálják ki, amelyek három osztályon összesen 298 üléssel várják az utazni vágyókat. A kéthajtóműves, széles törzsű gépen az utasok 9 óra 25 perc alatt jutnak el a magyar fővárosból a kanadai célállomásra, míg Torontóból Budapestre 8 óra 25 perc alatt érkezik meg a járat. Az Air Canada torontói járatának további előnye, hogy remek összeköttetést biztosít az Egyesült Államok, Mexikó, a Karib-térség, Közép- és Dél-Amerika, valamint Ázsia számos városába, így a Budapestről utazók a továbbutazási célállomások széles választékát is élvezhetik.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője örömét fejezte ki, hogy az Air Canada ezzel a sokak által kedvelt és hiányolt desztinációval tér vissza Budapestre. "Fáradhatatlanul dolgoztunk együtt a légitársasággal és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, hogy az újraindítás terve valósággá váljon, és a hosszú távú járatok visszatérjenek a repülőtérre” – mondta.