Ázsia legnagyobb légitársasága indít járatot Budapestre

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2024. május 22. 13:39

950 repülőgépből álló flottájával 142 millió utast szállított tavaly a China Southern Airlines, amely június végétől Budapestre is repül majd heti négy alkalommal.

Budapesten mutatkozott be Ázsia legtöbb utast szállító légitársasága. Amint azt a szállító hazai képviseletét ellátó Aviareps igazgatója, Tóth Attila a rendezvényen kiemelte, egy négycsillagos Skytrax-besorolású légitársaságról van szó, amely túl azon, hogy 630 útvonalat és 167 úti célt kínál Kínán belül, világszerte 71 úti célt köt össze 146 útvonalon járathálózata révén.

A légitársaság két gyűjtő-elosztó ponttal rendelkezik, ezek közül az egyik Kanton, a gazdaságilag legfejlettebb kínai régió, a Hongkongot és Makaót is magába foglaló Öböl-térség egyik központja, a másik pedig az új pekingi repülőtér, Daxing.

Tóth Attila (Aviareps) bemutatja a China Southern járatait

Fotó: Szántó Zoltán / turizmus.com

Európa hét városába repül a China Southern, amelynek járathálózata különösen Kelet- és Délkelet-Ázsiában gazdag, Vietnámba, Bangkokba, Szöulba, Japánba vagy a Fülöp-szigetek számos városába kínálnak átszállási kapcsolatot mindkét hubjukból. Ezenfelül Óceánia, Ausztrália és Új-Zéland főbb városaiba – Sydney, Melbourne, Brisbane, Auckland – is lehet velük repülni.

Az amerikai földrészre is van járatuk, code-share-megállapodással rendelkeznek az American Airlinesszal, amely résztulajdonos is a kínai légitársaságban.

Tóth Attila felhívta a figyelmet, hogy miután nem kell vízum a magyar utasoknak Kínába, érdemes megszakítani az utazást Kantonban. Akinek pedig legalább hat vagy maximum 30 óra között van az átszállási ideje ugyanitt, az ingyenes tranzitszállásra és szállításra jogosult.

Az 595,7 méteres multifunkcionális kilátótorony Kantonban

Fotó: 123rf.com

A kantoni átszállás előnyös lehet azok számára is, akik ázsiai úti céljukat úgy szeretnék elérni, hogy előbb egy hosszú szakaszt akarnak egyben lerepülni, hogy az átszállás után már csak egy rövidebb, 2-3 órás utazás várjon rájuk.

Budapestre a tervek szerint Boeing 787-9-es Dreamliner típusú modern repülőgépek közlekednek majd a fedélzeten 3 osztállyal. A business osztályon és a premium economyn 28-28 ülés foglalható, míg a turistaosztály 220 férőhelyes.

A járat 00.50-kor indul Kantonból és reggel 7.20-kor érkezik Budapestre, visszafelé délután egykor indul és másnap hajnalban 5.50-kor ér a kínai városba. A fedélzeten nyugati és kínai ételeket is felszolgálnak, de 22 féle speciális étrend is megrendelhető előre.

Tóth Attila felhívta a figyelmet a légitársaság „gáláns" törzsutasprogramjára, továbbá a különböző kedvezményes árakra, amelyeket a tour operatorok és a csoportok vehetnek igénybe.