Ingyenes sétahajózással mutatkozott be Tomaj, a Balaton új katamaránja

Forrás: turizmus.com

 2024. április 21. 13:20

Az idei fonyód-badacsonyi hajózási évadnyitó ünnepségen a Balatoni Hajózási Zrt. új katamaránjával is találkozhattak az érdeklődők. A Tomaj nevű hajó tavasztól a legforgalmasabb Fonyód-Badacsony útvonalon közlekedik.

A 178. hajózási szezont már négy új hajóval kezdte meg a Balatoni Hajózási Zrt. A Balaton adottságaihoz kialakított két új komp mellett két új katamarán is érkezett a Balatonra, közülük az egyik a nyugati medencében teljesít majd szolgálatot.

A Tomaj nevű új katamaránnal április 20-án, a hagyományos fonyód-badacsonyi hajózási évadnyitó ünnepség keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők és indulhattak vele ingyenes hajózásra a két település között. Ezzel kezdetét vette a Bahart hajóbemutató roadshowja, melynek során több balatoni településen is bemutatják a flotta „újoncait”.

A Tomaj hajó Fonyód és Badacsony között közlekedik majd

Fotó: Bahart

A szezonnyitó rendezvényen bemutatták a Badacsony felújított kultikus épületét, a Tátikát is, ahol ezentúl a Bahart új jegypénztárja működik.

Az új hajók a tavasz folyamán már a végleges szolgálati helyükön fogadják a balatoni utasokat. A Tomaj katamarán Fonyód és Badacsony között közlekedik majd, a Balaton katamarán a Siófok–Balatonfüred–Tihany háromszögben teljesít szolgálatot, a Tihany és Szántód kompok pedig a révek között szállítják az utasokat, ami kényelmesebb és gyakoribb átkelést tesz lehetővé a két part között. Mint korábban megírtuk, a flottafejlesztés a magyar kormány több mint hatmilliárd forintos támogatásával valósult meg.

Az új hajókkal legközelebb április 27-én Balatonbogláron a Balaton Csavargőzös Műemlékhajó nyitónapján, május 26-án pedig Keszthelyen találkozhatnak az érdeklődők és próbálhatják ki őket díjmentes sétahajózás keretében. Az új katamarán emellett gyereknap alkalmából különleges cirkuszi gyerekprogrammal várja majd az utazóközönséget.