Nem tudni, mire elég a becsődölt Beontrips vagyoni biztosítéka

Forrás: turizmus.com

 2024. június 05. 17:48

Megállás nélkül érkeznek a kárbejelentések a múlt héten fizetésképtelenné vált Beontrips online utazásszervező pórul járt ügyfeleitől az Európai Utazási Biztosítóhoz (EUB).

Az irodát május 29-én törölte Budapest Főváros Kormányhivatala az utazásszervező és -közvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett hatósági nyilvántartásból, amelyet lapunk is megírt.

A fizetésképtelenné vált utazásszervezőnek az EUB-nál van vagyoni biztosítéka, amelyből 36 millió 396 ezer forint erejéig az utazási csomaggal rendelkező károsultakat tudják kártalanítani – adja hírül a vg.hu.

A lap a biztosítótól megtudta, hogy a Beontrips 3 millió 640 ezer forintos hazamentési biztosítása elegendő volt a külföldön lévő, repülőjeggyel nem rendelkező utasainak a hazahozatalára. Május 31-ig két géppel összesen öt utast hozatott haza a biztosító Máltáról – írják.

Az EUB adatai szerint 187 darab olyan foglalás volt a becsődölt iroda szerződéseiben, amelyet részben vagy már egészben nem tudott teljesíteni. Ezekből 168 az utazási csomag, amire a jogszabály szerint vagyoni biztosíték vonatkozik, az önálló repülőjegy- és szállásfoglalásokra nem.

A Beontrips biztósítója várja a károsultak mielőbbi jelentkezését

Fotó: 123rf.com

A biztosító úgy véli, pontos, részletes és teljes körű adatok birtokában derül ki, hogy a jelenlegi biztosíték elég-e a teljes kártalanításra. Fontosnak tartják, hogy az érintettek minél előbb jelentkezzenek a kártalanítás ügyében.

A folyamat meggyorsítása érdekében az EUB létrehozott a honlapján egy információs oldalt a károsult Beontrips-ügyfeleknek, amely itt érhető el.

Az EUB azt is hangsúlyozta, hogy egyedi esetnek tartja a Beontrips csődjét, semmilyen jele nincs annak, hogy a szakmának iparági problémái lennének.

Kapcsolódó cikkek