Csődbe ment egy magyar utazási iroda

Forrás: turizmus.com

 2024. június 02. 17:11

A Beontrips Kft. felfüggesztette utazásszervezői tevékenységét, Budapest Főváros Kormányhivatala törölte az utazásszervező és -közvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett hatósági nyilvántartásból – közölte az utazási iroda honlapján.

Az iroda honlapján az alábbi információk olvashatók még:"... a továbbiakban utazásokat nem áll módunkban szervezni és teljesíteni. Foglalással rendelkező utasainkkal felvesszük a kapcsolatot és tájékoztatjuk őket a további lépésekről. A Beontrips Kft. az Európai Utazási Biztosító Zrt.-nél (EUB) rendelkezik vagyoni biztosíték nyújtására vonatkozó kezesi biztosítással. Az utazási szerződések kártérítésével kapcsolatban kérjük, keressék fel az EUB weboldalát. Az esetleges további kérdéseikkel a Beontrips Kft.-hez az alábbi elérhetőségeinken fordulhatnak: kapcsolat@beontrips.com".

A lemondás okaként a Beontrips Kft. fizetésképtelenségét jelölték meg.

Eddig minden rendben volt

Fotó: LinkedIn

A csőd bejelentésére az egyik piaci szereplő, az Atlasz Travel irodavezetője, Dina András hívta fel lapunk figyelmét, jelezve, hogy már a társaság Facebook-oldala is elérhetetlen. "Azonban észrevettük, hogy alakult egy Beontrips-károsultak csoportja a Facebookon, a csoportban már vannak olyan utasok, akik visszakapták a pénzüket" – tette hozzá.

Az utazási szakember szerint egyébként a Beontrips úgy tűnt, hogy egészen stabilan működött mostanáig, szép eredményeket közöltek korábban. 2017-ben még a lengyel piacra is beléptek.