Teljes összegű árazásra tér át az IBUSZ

Forrás: turizmus.com

 2019. december 05. 17:30

December 6-tól, a nyári árualap megnyitásával egy időben az IBUSZ áttér a teljes összegű árazásra – jelentette be immár hivatalosan is az utazási iroda.

A MUISZ idei erőfeszítéseinek és a szakma összefogásának köszönhetően a 2020 nyári szezonban az utazásszervezők jelentős része áttér a bruttó, azaz teljes összegű árazásra. Az IBUSZ folyamatosan teljes mellszélességgel támogatta ezt a kezdeményezést, ezért örömmel értesíti a szakmát, hogy december 6-tól a nyári árualap megnyitásával egy időben áttér a teljes összegű árazásra – áll a cég közleményében.

Az IBUSZ csatlakozásáról először múlt héten Molnár Judit, a MUISZ elnöke nyilatkozott a turizmus.com-nak.

Az IBUSZ december 6-tól áttér a teljes összegű árazásra

Fotó: Pixabay

Az IBUSZ helyfoglalási rendszereiben, honlapján és plakátjain egy összegben szerepelteti a kötelezően fizetendő díjakat.A megadott árakon felül csak az opcionálisan kérhető díjak lesznek, így például a fakultatív kirándulások, vízumdíjak vagy étkezési felárak. Az üdülőhelyi díjak esetében az itthon, előre fizetendő összegeket (pl. Bulgária, Horvátország) beépítették az árakba, amit eddig a helyszínen kellett fizetni, azt továbbra is ott kell.

Ezzel az időponttal egyidejűleg a jelenleg foglalható téli és tavaszi egzotikus és európai üdülések, városlátogatások és körutazások is egy összegben fognak megjelenni a foglalási felületeken.

Kapcsolódó cikkek