Budapest és Szöul között indít járatot a Korean Air

Forrás: MTI

 2020. január 31. 13:56

A LOT Polish Airlines után a Korean Air is indít közvetlen járatot Budapest és Szöul között, a dél-koreai nemzeti légitársaság május 23-ától biztosítja az összeköttetést a két főváros között.

A Budapest Airport partnereinek megküldött, angol nyelvű közlemény alapján az Airportal.hu szaklap azt írta, hogy a Korean Air hetente háromszor, kedden, csütörtökön és szombaton közlekedik október 17-ig, az Airbus A330-200-as gépek délután fél 4-kor szállnak le Budapesten és 18.30-kor indulnak vissza.

A Korean Air az utasszállító mellett áruszállító járatot is indít a két város között, amely hetente kétszer közlekedik az útvonalon.

Májusban indul a régóta várt Korean Air-járat Budapest és Szöul között

Fotó: Korean Air / Facebook

Szöul és Budapest között tavaly ősszel létesült közvetlen légi összeköttetés, akkor a LOT Polish Airlines indította el járatát, amely akkor még hetente háromszor, idén március végétől azonban már hetente négyszer közlekedik.

A Korean Air járatindításával hétfő kivételével a hét minden napján lesz közvetlen összeköttetés, kedden mindkét légitársaság indít gépeket az útvonalon.