Srí Lanka-i charterrel hódítja a magyar utazókat az Itaka – podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. december 06. 11:42

Újabb nagy dobással készült a télre az Itaka Hungary, december 26-tól közvetlen charterjáratot indít Srí Lankára, amelyet Marco Polo „a világ legpompásabb szigeteként” aposztrofált. Az új desztinációról és az idei szezonról Kovács Zsolt B2B menedzser mesélt a Trend FM-nek.

Az Itaka Hungary tavaly májusban közvetlen Zanzibár charterjárattal robbant be a magyar piacra, és most Srí Lankával teszi ugyanezt. A sziget a 2000-es években, a nagy charterdömping idején a közeli Maldív-szigetekkel összekötve rendszeresen szerepelt a chartertáblázatokban, ám ezeket a válság annak idején elsöpörte. Most úgy tűnik, megérett a helyzet arra, hogy újra közvetlenül elérhetővé váljon ez a távoli desztináció.

A Smartwings légitársaság által üzemeltetett charter hatalmas vonzerőt jelent, hiszen így egyszerűen, az átszállásokkal járó kényelmetlenségek nélkül, mindössze 10 óra alatt elérhető ez az egzotikus úti cél, ahol 8 nap/7 éjszakás pihenést töltenek el az utasok.A magyarokat két telepített idegenvezető fogadja a szigeten, a programkínálat pedig rendkívül gazdag.

Az Itaka nemrég egyhetes tanulmányúton mutatta be partnereinek Srí Lanka páratlan adottságait, amelyek miatt erre a szigetre esett a választásuk. A rádióinterjúból kiderül, melyek ezek.De elég csak a párában úszó teaültetvényeket, a filmekből ismerős rizsföldek látványát, az elefánt árvaházat, Kandy városát, Colombot, a fővárost, vagy az emblematikus Sigiriya sziklát említeni,nem is beszélve a különleges vallási és kulturális kincsekről, az aranyhomokos tengerpartról és a burjánzóan zöld növényzetről. Srí Lanka egyébként igazi télből a nyárba desztináció, ahol decembertől április elejéig rekkenő hőség van 30-35 fokkal és magas páratartalommal.

A Pinnawala elefántmenhely az egyik fő turistalátványosság Srí Lankán

Fotó:  123rf.com

Kovács Zsolt kiemelte: az utasoknak fontos a jó ár-érték arány és a megfelelő szálláshelyek is, melyekből szintén nincsen hiány. A nagyobb láncok mellett kisebb brandek is jelen vannak, mindenki megtalálja az ízléséhez és pénztárcájához leginkább illő hotelt.

Az Itaka Hungary jó ütemben lépett a magyar piacra, 2023-ban pedig kiválóan választotta meg úti céljait, ezt mutatja, hogy minden relációban nagy érdeklődés és erős forgalom jellemezte a főszezont. Kifejezetten sikeres volt a három görög desztinációjuk, illetve a török riviéra is, emellett Mallorca és Fuerteventura iránt is nagy kereslet mutatkozott.

A jövő évben a tervek szerint Spanyolország és Olaszország felé bővítenek, titkos tippjük pedig az, hogy mindenütt a még felfedezésre váró, kevésbé ismert oldalát mutatják meg egy-egy olyan népszerű úti célnak, mint amilyen például Szicília.

Végezetül Kovács Zsolt rámutatott: sok nyaralódesztinációba el lehet ma már jutni diszkont-légitársaságokkal, ám ebben az esetben minden szervezés az utas dolga, és külön kell fizetnie mindenért. Ezzel szemben választhatja azt is, hogy mindezt megveszi csomagban, cserébe kényelmesen eljut a-ból b-be, nincsen se kényelmetlenség, se csomagprobléma, se nyelvi nehézségek.

A teljes interjú meghallgatható alább.