Újabb településekkel bővült a BudapestGO

Forrás: MTI

 2024. február 09. 11:12

További helyszínekkel bővült a BudapestGO-ban elérhető címek listája, így már közel 200 településen lehet utazást tervezni a BKK alkalmazásában.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a fejlesztésnek köszönhetően napi több százezer, a főváros és az agglomeráció között ingázó ügyfél számára válik elérhetővé a háztól házig tervezés az alkalmazásban.

Összesen 192, Budapest vonzáskörzetében lévő településről lehet utazást tervezni. Az alkalmazásban a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatai is valós időben megjelennek, továbbá a háztól házig történő tervezéshez szükséges gyalogos közlekedés útvonalát is pontosan megjeleníti az applikáció.

Az alkalmazásban havonta négymillió utazást terveznek meg a közösségi közlekedők

Fotó: BKK

Az alkalmazást aktívan használók száma átlagban havi 1,2 millió. Eddig már 1,8 millióan regisztráltak, és több mint 4,4 millióan töltötték le a BudapestGO-t. Az alkalmazásban havonta 4 millió, a bevezetése óta pedig összesen 60 millió útvonalat terveztek a közösségi közlekedők.

A most kétéves alkalmazás 21 pályázat közül elnyerte az Év applikációja díjat a Magyar Marketing Szövetség által hirdetett Év honlapja pályázat keretében.