Budapestre látogatott az ECTAA új főtitkára

Forrás: turizmus.com

 2019. november 27. 09:48

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének meghívására november 22-én Magyarországra látogatott Eric Drésin, az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek ernyőszervezete, az ECTAA főtitkára.

Eric Drésint 2019 októberében választották meg, és a MUISZ meghívásának eleget téve első hivatali útja Budapestre vezetett.

Látogatása alkalmával tájékozódott a MUISZ működéséről, a magyarországi turisztikai szektor legfontosabb kérdéseiről.

A képen balról jobbra: Molnár Judit (MUISZ elnök), Eric Drésin (ECTTA főtitkár), Erdei Bálint (MUISZ alelnök) és Hajdú Attila (MUISZ szakbizottság-vezető)

Fotó: MUISZ

A főtitkár kiemelte, hogy az ECTAA a tagoknak nyújtott szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt, és kiemelt célja az európai utazási irodai szövetségek közötti tapasztalatok megosztása, a kölcsönös eszmecsere, s az Európai Unióban az utazási irodai szakma lobbierejének további növelése. Ezt a tevékenységet képzett munkatársaik és szakjogászok segítik.

Az ECTAA decemberi közgyűlését Ras al Khaimah-ban rendezik meg. Az eseményen a MUISZ-t Hajdú Attila, a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának vezetője képviseli. A közgyűlésen elhangzott témákról a MUISZ tájékoztatni fogja tagjait.