A világ leghíresebb láthatatlan graffiti művésze érkezik Budapestre - videó

Forrás: turizmus.com

 2024. március 25. 11:42

Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaji után most Budapestre érkezik a „The World of Banksy - Az utca a festővásznam" című kiállítás. A tárlat a Király utcai Komplex Kiállítóteremben lesz látható május 3-tól, majd folytatja az útját Velencébe, Nápolyba és New Yorkba.

Az eddig 2 millió látogatót meghaladó kiállításon több, mint 100 Banksy alkotás ad átfogó betekintést a kivételes művész egész eddigi munkásságába.

Banksy fő ismertetőjele, hogy közterületeken alkot, jellegzetes stencilezett technikával, művei reflektálnak az aktuális politikai - és társadalmi helyzetekre. Kevesen tudják azonban, hogy az anonim művész a több mint húsz éves eddigi pályafutása alatt dolgozott már vászonra és más anyagokra is, szövetre, alumíniumra, forexre és plexire, egy kiállítás alkalmával élő állatokra festett, valamint filmeket is rendez.

A kiállításon graffitik, fényképek, videóinstallációk, lenyomatok, olyan egyedi darabok láthatóak, amelyeket kifejezetten erre a kiállításra reprodukáltak és gyűjtöttek össze.

A kiállításon több, mint 100 Banksy alkotás ad átfogó betekintést a kivételes művész egész eddigi munkásságába

Fotó: The World od Banksy

A magyar és angol nyelvű leírásokkal, teljes mértékben akadálymentesített kiállítás 2024. május 3-tól a Komplex Kiállítóteremben lesz látható.

A kiállítást kurátorai: Manu De Ros és Emre Ezelli díszletfestő, díszlettervező, művészeti vezető, számos művészeti kiállítás kurátorai. Fő területüknek a street art és urban art kiállításokat tekintik.

A művész munkásságát bemutató kiállítások szerte a világon nagy népszerűségnek örvendenek.

A kiállításhoz kedvcsináló videó is készült: