Chicago heti négyszer az American Airlinesszal

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 14:10

A sikerrel üzemelő philadelphiai járat mellé 2020 májusától Chicago O’Hare nemzetközi repülőtérről is közvetlen járatot indít Budapestre az American Airlines. A járat heti négy alkalommal, Boeing 787 Dreamliner típussal üzemel majd.

A 2020 májusától elérhető járatok minden héten kedden, szerdán, pénteken és szombaton közlekednek. A járat menetrendje a magyar utazók számára nagyon kényelmes: Budapestről délután 13:10-kor indul, visszafelé pedig délelőtt 11:10-es időpontban érkezik a gép Chicagóból Budapestre. A járatok május 7-től október 24-ig közlekednek.

Kedden, szerdán, pénteken és szombaton közlekedik majd a Budapest–Chicagó járat

Az Egyesült Államok és Magyarország közötti forgalom folyamatosan nőtt az elmúlt években, 2018-ban már 700 ezer utas fordult meg Budapest és az USA között.

 

Jelentős az érdeklődés

Ennek egyik motorja éppen a közvetlen légi kapcsolatok újraindítása volt, köztük az American Airlines Philadelphia–Budapest járata is, ami 2018 tavaszán száll fel először.

Kiemelendő, hogy az utasok 65%-a amerikai származású, ami jól mutatja Közép-Kelet-Európán belül Budapest turisztikai vonzerejének töretlenségét.

Az American Airlines a Chicago–Budapest járatot a jelenleg egyik legmodernebb típussal, a Boeing 787 Dreamlinerrel teljesíti, amely három osztályos elrendezéssel (business: 20; premium economy: 28; economy: 186) összesen 234 utast tud szállítani. A járat a 2020-as nyári szezonban összesen 50 ezer ülőhelyet kínál ezen az útvonalon.

Business class a Dreamlineren

Fotó: American Airlines

Cristián Lizana, az American Airlines közép-kelet-európai regionális értékesítési igazgatója kiemelte: Chicago turisztikai és üzleti szempontból is rendkívül izgalmas város, ráadásul az American Airlines közép-nyugati csomópontjaként több száz átszállást kínál, lehetővé téve a Magyarországról érkező utasoknak, hogy az Egyesült Államok bármely pontjára, vagy akár kanadai, karib-tengeri, és latin-amerikai úti célokra utazzanak tovább.

Budapestről délután 13:10-kor indul, visszafelé pedig délelőtt 11:10-kor érkezik a gép Chicagóból Budapestre

Fotó: American Airlines

A LOT is repüli

Az Illinois-i nagyváros és Budapest között tavaly létesült először közvetlen összeköttetés, a LOT Polish Airlines indított járatot a két város között, amely egész évben heti kétszer közlekedik. A jövő évtől azonban a LOT már csak a nyári menetrendi időszakban jár majd Chicagóba Budapestről, és változatlanul hetente két járat közlekedik, amelyet az American Airlineshoz hasonlóan szintén Boeing 787-8-as Dreamlinerekkel teljesítenek.