LOT „Hungarian Airlines" – hét új járat Budapestről

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2019. július 31. 13:59

A jövő nyári menetrendtől induló belgrádi, brüsszeli, bukaresti, prágai, szófiai és stuttgarti járattal együtt már 12 városba repül majd a LOT Budapestről.

A szeptember 22-én induló, heti három alkalommal közlekedő szöuli járatra már foglalhatóak a jegyek, s ezen felül hat új európai járatot is bejelentettek a LOT július 31-i sajtótájékoztatóján, a budapesti repülőtér 1-es termináljának konferenciaterében.

Valentínyi Katalin és Adrian Kubicki, a két szóvivő

Fotó: turizmus.com

Valentínyi Katalin, a Budapest Airport nemrégiben kinevezett szóvivője és Adrian Kubicki, a LOT szóvivője megnyitója után három köszöntő hangzott el.

A LOT már most is repül közvetlenül Budapestről a kékkel jelezett városokba, míg ősztől, illetve tavasztól lesznek elérhetők a pirossal írt desztinációk

Fotó: LOT-Budapest Airport

2020 tavaszától, a nyári menetrend életbe lépésétől, a magyar fővárosból Belgrádba, Brüsszelbe,  Bukarestbe, Prágába, Szófiába és Stuttgartba is indít majd közvetlen járatokat a lengyel légitársaság. Ezekkel a városokkal együtt – Varsó, Krakkó, New York, Chicago, London és Szöul mellett – immáron 12 célállomásra repül majd a LOT Budapestről.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója

Fotó: turizmus.com

Jost Lammers, a Budapest Airport ez év végén távozó vezérigazgatója köszöntőjében kiemelte a LOT szerepvállalását a budapesti repülőtér forgalmának növelésében, hozzátéve, hogy a nemzetközi légiforgalom a magyar gazdaság és turizmus fejlődésében is meghatározó.

Rafael Milczarski

Fotó: turizmus.com

Rafael Milczarski, a LOT vezérigazgatója köszönetet mondott a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak – külön is kiemelve Szijjártó Péter miniszter szerepét az új járatok engedélyeztetésében nyújtott segítségért.

A LOT első embere elmondta: Budapestet olyan hub lesz, ahonnan az európai járatokat Embraer 195-ös gépekkel, a dél-koreai desztinációt pedig Boeing 787-es Dreamlinerrel szolgálja ki a "LOT Hungarian Airlines". Ehhez a forgalomhoz 60 új pilótát és 150 főnyi egyéb fedélzeti személyzetet vesznek majd fel a magyar fővárosban.

Rafael Milczarski elmondta ugyanakkor azt is, hogy a jövő évtől Chicagóba csak szezonálisan, azaz a nyári menetrendben repülnek majd Budapestről.

Menczer Tamás

Fotó: turizmus.com

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hangsúlyozta: a változó világban, a nyitott gazdaságú Magyarországnak kiemelten fontosak a közlekedési kapcsolatok, ezért is nagy jelentőségű a közvetlen légi összeköttetés Dél-Koreával, ahonnan csak az idén eddig több mint 350 milliárd forint beruházás érkezett, s ezzel a távol-keleti ország lett a legnagyobb külföldi beruházónk.

Emellett a turizmus is élénk,a dél-koreai turisták száma Magyarországon 2018-ban megközelítette a 180 ezret.
Végezetül Menczer Tamás köszönetet mondott Jost Lammersnek és  Rafael Milczarskinak a jelentős járatfejlesztésért.