Erős szezonra számít a Cityrama, a Madame Tussauds is bekerült a garantált programjai közé

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2024. március 17. 09:15

A belvárosi Urban Betyár Étterem és Néprajzi Élményközpont adott otthont március 12-én a Cityrama évindító idegenvezetői rendezvényének, amelyen a fontos szakmai kérdések mellett a szezon újdonságairól is szó esett.

A Cityrama fontosnak tartja a rendszeres idegenvezetői egyeztetéseket, ezért is hívta össze – néhány év kihagyás után – újra a szokásos találkozót. Különös hangsúlyt fektetnek a kollégák és a velük szerződött idegenvezetők képzésére, hogy a szolgáltatásaikat minél magasabb színvonalon tudják biztosítani, ezzel is növelve az elégedett vendégek számát.

A meghívottakat a házigazda szerepében Barna László, az Urban Betyár üzletvezetője köszöntötte, és röviden bemutatta az Október 6. utcai helyszínt, amely kisebb-nagyobb termei révén összesen 300 főt tud leültetni, egyszerre több csoport étkeztetésére is lehetőséget nyújtva. Igazi különlegességük az alagsorban található 3200 darabos néprajzi gyűjtemény, amely akár minimúzeumnak is tekinthető.Itt rendszeresek a tárlatvezetések, de a látogatók egyénileg is szívesen nézelődnek, a magyar és angol nyelvű audiovizuális tájékoztatók segítségével pedig értékes információkat kaphatnak a magyar vidéki életet kiválóan reprezentáló gyűjtemény darabjairól és a magyar népszokásokról.

Az Urban Betyár fotózkodásra invitálja a látogatót a bejáratnál

Fotó: Turizmus.com/Vajk Brigitta

A folytatásban Szabó Krisztián, a Cityrama ügyvezetője köszöntötte az idegenvezetőket és sok régi kollégát. Kiemelte, hogy a Covid okozta nehézségek elmúltával – és a tavalyi sikeres évet látva – jó szezonra számítanak 2024-ben. Az iroda idén már 25 fővel működik, alaptevékenységük továbbra is a desztinációmenedzsment, a városnézések és a garantált programok szervezése, valamint a személyszállítás.

A személyszállítási üzletágról elmondta: jelenleg 17 járműből álló flottájuk van, amiben az utánfutótól a népszerű Trabanton és a 20 fős, panorámaablakos buszokon át egészen az 54 fős VDL autóbuszokig sokféle jármű szerepel. Járműveik bérelhetőek.

Szabó Krisztián köszönti a meghívottakat

Fotó: Turizmus.com/Vajk Brigitta

A következőkben Mogyorósi Tünde, ügyvezető és csoportos beutaztatásért felelős vezető vázolta az év céget érintő fontosabb nagy eseményeit.

A szakember beszélt a fenntarthatóságról is, mint fontos és követendő trendről. Sustain Tour néven kidolgoztak erre egy sétálós és tömegközlekedéssel is zajló új városnéző programot, amit idén szeretnének továbbfejleszteni, miközben a cég GSTC (Global Sustainable Tourism Council) minősítése is folyamatban van.

Mogyorósi Tünde a kihívásokat is szóba hozta, sajnos tendencia lett világszerte, hogy mindenki az utolsó pillanatban foglal, és ezt tudni kell jól kezelni. Úgy véli, az idei évre is ez lesz a jellemző, de mivel a cég erőssége a rugalmasság – és mint viccesen rámutatott, a turizmus a boldogság iparága –, minden kihívással szembenéznek, kreatívan állnak hozzá bármi nehézségnek is.

Mogyorósi Tünde prezentációja

Fotó: Cityrama

Balogh-Bassó Anita sightseeing részlegvezető a garantált programok szervezésének munkáját ismertette, az idegenvezetők beosztását is nagyrészt ők intézik. Az április 1-jével beköszönő új szezon főbb változásait emelte ki. Az évad nagy újdonságának nevezte, hogy a Grand City Tour egyik új kiegészítő eleme a Madame Tussauds Budapest megtekintése.Tovább futnak évek óta népszerű és etalon túráik, mint például a gyalogos városnézés, a gödöllői Sisi program vagy éppen a Dunakanyar és a Trabant túrák. A szakember a 2024-es szezonra – a tavalyi év eredményeiből és egyéb előrejelzésekből – 5-6 százalékos növekedést prognosztizál.

Cityramás kollégák üdvözlik az érkezőket

Fotó: Cityrama

A rendezvény utolsó prezentációjában P. Mihalecz Tímea értékesítési munkatárs a vendégértékelések tapasztalatait osztotta meg a társasággal. Mint mondta, a review-k rendkívül fontosak a cég életében, hiszen a visszajelzések alapján lehet csak fejlődni, változni és a folyamatos minőséget fenntartani. Ismertette a 2023-as év mérhető visszajelzéseit, hangsúlyosan is azokat, amelyeknél a pontszám mellett a vendég bővebben is kifejtette a véleményét az adott programról.

Mint mondta, a cél a pozitív visszajelzések növelése, míg a negatív észrevételek nullára csökkentése, hiszen ezek alapján ítélik meg a szolgáltatást és a szolgáltatót is.

A szakember néhány egyszerű és működő „módszert” ajánlott az idegenvezetőknek, legelsőként a mosoly fontosságát hangsúlyozta, de olyan szempontok is szerepeltek érvrendszerében, mint a pontosság, kedvesség, segítőkészség.

A cél mindenképpen az, hogy a vendég azt érezze, jó hangulatú, kellemes és informatív programon vett részt, ami szép emlék marad számára, emelte ki a szakember, aki azt is elmondta, hamarosan visszatérnek a Covid előtt bevezetett review-gyűjtő akcióhoz, amelynek keretében nyereményekkel jutalmazzák a legtöbb pozitív visszajelzést kapó idegenvezetőt. A részleteken már dolgoznak.

Az előadásokat kvíz majd háromfogásos ebéd követte, a szünetben pedig mindenki egyénileg megtekinthette az étterem alatti néprajzi élménymúzeumot is.

A Madame Tussauds Budapest előterében Bud Spencer élethű viaszfigurája köszönti a betérőt

Fotó: Cityrama

De a program itt nem ért véget, a társaság átsétált a Dorottya utcába, hogy személyesen is átélhessék az új garantált program, a Madame Tussauds Budapest kínálta élményeket.

A világ 24. Madame Tussauds panoptikuma a budapesti, és hamarosan már az első születésnapjukat ünneplik, mondta a vendégeknek Czunyi Tímea marketing- és értékesítési vezető, aki azt is kiemelte, hogy garantált túrákra egyedüliként a Cityramával kötöttek szerződést.

A szakember felhívta az idegenvezetők figyelmét a panoptikum mellett nemrég nyílt Art toiletre, amely tulajdonképpen egy fiatal magyar művész tervei alapján készült nyilvános illemhely. A különlegessége abban áll, hogy a betérő (ezer forintos belépő megfizetése után) egy a neo-pop art stílusjegyeivel megkomponált különleges enteriőrben végezheti szükségét, ötletes műalkotások társaságában.

Art toilet, azaz művészi ihletésű illemhely

Fotó: Turizmus.com/Vajk Brigitta