Ingyenesen utazhatnak haza a gyerekek vonattal a Győrkőcfesztiválról

Forrás: turizmus.com

 2023. június 28. 10:26

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből június 30. és július 2. között a Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek, ezáltal a meglévő diákkezdeményhez képest is féláron biztosítva az utazásukat (mindkét irányban azonos járattípust (személyvonat vagy IC) választva).

A 14 év alatti gyerkőcöknek a győri vasútállomásról a visszaút ingyenes, amennyiben odaútra megváltották a vasúti menetjegyet és részt vettek a Győrkőcfesztiválon. Győrből, az ingyenes visszautazáshoz fontos, hogy a rendezvényen karszalagot kell kérni, a díjmentes hazaút csak a karszalag és a gyermek odaúti menetjegyének együttes felmutatásával lehetséges. A szülők, kísérők a nekik járó kedvezménnyel (pl. családi, nagycsaládos vagy nyugdíjas kedvezménnyel) utazhatnak. A hazautazást legkésőbb július 3-án éjfélig be kell fejezni – áll a MÁV-START közleményében.

Június 30. és július 2. között rendezik meg a Győrkőcfesztivált

Fotó: Győrkőcfesztivál / Facebook

 

A kedvezmény csak másodosztályú utazásra használható fel, első kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály különbözeti díjat meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén az igénybe vett vonat típusának megfelelő felárat meg kell fizetni. A karszalag vagy az odaúti jegy hiánya esetén a jegyvizsgáló felszámítja a gyermek saját kedvezményének megfelelő menetdíjat pótdíj nélkül.