Dollármilliárdokért rendelt új szélestörzsű gépeket az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2023. november 27. 12:53

Az Emirates 61 milliárd dollárt meghaladó értékben jelentett be repülőgép-vásárlást és -fejlesztést az idei Dubai Airshow-n.

Az Emirates a Dubai Airshow-n leadott legjelentősebb megrendelései új repülőgépekre vonatkoztak. A világ legnagyobb szélestörzsű utasszállító repülőgép-flottájával rendelkező légitársaság 52 milliárd dollár értékben 90 darab Boeing 777-9-es, 777-8-as és 5 db 787-es repülőgép beszerzésére, továbbá 6 milliárd dollár értékben 15 darab Airbus A350-900-as beszerzésére írt alá megállapodást, amivel együtt az Emirates összesen 310 szélestörzsű repülőgépet rendelt.

Folytatja a flotta bővítését a légitársaság

Fotó: Emirates

Az Emirates a Dubai Airshow-n jelentette be, hogy 950 millió dolláros beruházás keretében új, ultramodern műszaki létesítményt épít a dubaji Al Maktoum Nemzetközi Repülőtéren (DWC).

Flottája fejlesztésére a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága jelentős megállapodásokat kötött régi és új partnerekkel egyaránt. A francia Safrant például összesen több mint 1,2 milliárd dollár értékű megrendeléssel bízta meg. Ennek értelmében a cég a legújabb generációs Safran Seats fedélzeti ülésekkel fogja felszerelni az Emirates új Airbus A350, Boeing 777X-9 és meglévő Boeing 777-300-as repülőgépeit.

Az Emirates és Németország legnépszerűbb szabadidős légitársasága, a Condor szintén a Dubai Airshow-n írta alá az interline partnerségükről szóló megállapodást.