Edinburgh és Budapest között indít járatot a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 05. 12:39

A diszkont légitársaság új járata december 21-től hetente háromszor közlekedik Budapest és Skócia fővárosa, Edinburgh között.

Edinburgh új városként kerül fel a Wizz Air térképére, a légitársaságnak Skóciában a második, míg Nagy-Britanniában a nyolcadik desztinációja lesz Budapestről. Az új járat december 21-én indul, és hetente három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton közlekedik. A Budapest és Edinburgh közötti új járatot a Wizz Air korszerű Airbus A320-as repülőgéppel teljesíti.

A légitársaság közleménye szerint az új Edinburgh-i járatra már 7 190 forinttól kaphatók jegyek, ami az üzleti és a szabadidős utazók számára egyaránt vonzó célponttá teszi a látnivalókban gazdag régiót, a skót turisták számára pedig a magyar fővárost.

Edinburg a Wizz Air második járata Skóciában

Fotó: Pixabay

Edinburgh számos látnivalóval várja a magyar turistákat: a kelta és középkori emlékeket őrző város látványát és hangulatát meghatározzák dombjai, katedrálisai és a város jelképének számító vár jellegzetes kőtornyai. A skót szoknya és skót duda itt a mindennapok része, csakúgy, mint a híres sétálóutcája, a Royal Mile hangulatos bárjai és teraszai.

Edinburgh fontos kulturális központ is, egész évben egymást érik a fesztiválok, de a város képzőművészeti, irodalmi és zenei múltját számos múzeum, emlékhely, sőt pub is őrzi. Skócia fővárosban nem szabad kihagyni a jellegzetes, egyedi ízvilágú skót whisky-t és a helyi ételkülönlegességet, a haggist.

Edinburgh a Wizz Air negyedik új úti célja az idén Budapestről: az előző hónapokban London–Gatwick, Oslo és a spanyolországi Castellón vált elérhetővé a magyar fővárosból.

2019 első hét hónapjában a Wizz Air több mint 3,2 millió utast szállított alacsony viteldíjú magyarországi járatain, ami 7%-kal több, mint az előző év hasonló időszakában. A légitársaság Budapestről és Debrecenből már 82 útvonalon repül 30 országba.