Elindult az első Sencsen–Budapest cargojárat

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 19. 16:43

Szombaton délután megérkezett az első Cargolux teherszállító repülőgép a kínai Sencsen repülőteréről Budapestre: a Boeing 747-400F típusú repülőgépet vizes köszöntővel üdvözölték a BUD Cargo City logisztikai központ előtt.

Az új légi összeköttetés fontos mérföldkő, mivel a Kínából származó e-kereskedelmi áru jelentős része Sencsen vonzáskörzetéből érkezik Kelet-Közép-Európába. Közvetlen légi teheráru-szállító járatot indított Sencsen–Budapest útvonalon a világ egyik legnagyobb cargo légitársasága, a Cargolux. A Budapest Airport menetrendjében először sencseni cargojáratot teljesítő Boeing 747-400F típusú repülőgépet szeptember 19-én köszöntötték a repülőtér idén januárban átadott új logisztikai központja, a BUD Cargo City forgalmi előterén. A járat mostantól heti egy alkalommal közlekedik – adja hírül közleményében a Budapest Airport.

Elindult az első Sencsen–Budapest cargojárat

Fotó: Budapest Airport

Mint írják, az új járat indítása további gazdasági és üzleti kapcsolatokat segíthet elő a kelet-közép-európai régió és Kína között. Sencsen Dél-Kína legfontosabb pénzügyi és logisztikai központja, az innováció városa, amely több mint 14 000 high-tech vállalatnak ad otthont, az elektronikus és információs technológiai szektor egyik legkiemelkedőbb szereplője, nagyvállalatok székhelye. A Kínából származó e-kereskedelem Kelet-Közép-Európába való behozatalának jelentős része a Gyöngy-folyó deltájából származik, ahol Sencsen található, ez mintegy 80 milliárd eurós piacot jelent évente.

A Budapest Airport 2020 januárjában adta át új, 32 600 négyzetméteres légiáru-kezelő komplexumát; a Cargo City azóta már maximális fordulatszámon üzemel, Kelet-Közép-Európa cargo kapujaként pedig a koronavírus elleni küzdelem során fontos stratégiai pontként szolgál.

A repülőtér-üzemeltető kulcsfontosságú területként tekint a légiáru-szállításra, ami a Budapest Airport üzleti terveinek egyik stabil, hosszú távú eleme: a cargo fejlesztési munka folytatódik, jelenleg többek között az üzletág digitalizálása, a speciális árutípusok, például a gyógyszeripari termékek és az élőállat-szállítás jobb kiszolgálása, a működési környezet további optimalizálása zajlik.

Kapcsolódó cikkek

Selyemút a levegőben

2019. május 25.