Elindult az első személyszállító vonat Kína és Laosz között

Forrás: turizmus.com

 2023. április 14. 15:21

A lassan másfél éve felavatott Kína-Laosz vasútvonalon április 13-án elindították az első nemzetközi személyvonatokat.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a nagyjából 1000 kilométeres, Kína és Laosz közötti vasútvonalat több mint egy évvel ezelőtt, 2021 decemberjében adták át. A laoszi fővárost, Vientiánt és a dél-kínai nagyvárost, Kunmingot összekötő vonalon a határokon átnyúló szolgáltatások eddig a teherszállításra korlátozódtak, azonban mostantól elindult a személyszállítás is – írta meg a Xinhuanet.

Az utazás teljes időtartama 10 és fél órán át tart, amibe beletartozik a vámkezelés ideje is. Az első osztályú jegyek ára 760 jüan (37 ezer forint), a másodosztályra pedig 470 jüanért (23 ezer forint) válhatnak jegyet az utasok.

Másfél évvel a megnyitás után elindult a személyszállítás is a Laosz-Kína vasútvonalon

Fotó: Xinhua/Hu Chao

 

Az új nemzetközi személyvonatok elindítása nagyban megkönnyíti a két ország lakosainak közlekedését és nagy jelentőséggel bír a turizmus és más iparágak fejlődésére nézve, valamint a két ország közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok előmozdításában.

Amennyiben megvalósul a szintén régóta tervezett vasúti összeköttetés Vientián és a thai határ között, úgy Kínából akár Szingapúrig is közlekedhetnek majd vonatok.