Elindult az Itaka Hungary első charterjárata Egyiptomba

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2022. december 21. 17:33

Az eredeti terveknek megfelelően december 20-án kedden felszállt Budapestről az Itaka Hungary első charterjárata az egyiptomi Marsa Alam felé.

"Újabb mérföldkő az Itaka Hungary utazási iroda életében! Tegnap felszállt az első gépünk a napsütötte Marsa Alamba! Köszönjük, hogy ennyien bizalmat szavaztatok nekünk, hiszen a gép 189 emberrel a fedélzetén indult útjára, ami teltházat jelent!" - osztotta meg a Facebookon a hírt az egyik legnagyobb lengyel utazásszervező hazai irodája.

 

Amint arról korábban beszámoltunk, az Itaka Hungaryt idén nyáron jegyezték be, és első ízben ezen a télen tervezett charterjáratokat indítani 4 desztinációba: Zanzibárra, Fuerteventurára, valamint két egyiptomi üdülőhelyre, Marsa Alamra és Tabára. A tervezett járatok közül december 20-án, kedden indult az első Marsa Alamra, a két folyamán pedig a többi járat is elindul - tudtuk meg Kreiter Gábor ügyvezetőtől.

Keddenként Marsa Alamba, csütörtökönként Fuerteventurára, péntekenként pedig Tabába lehet eljutni az iroda charterjárataival, Zanzibárra vasárnaponként közlekedik a Smartwings légitársaságtól bérelt charterjárat.

Kreiter Gábor lapunknak azt is elmondta, hogy eddig a téli szezonra 4000 helyet értékesítettek, a zanzibári járat telítettsége a teljes szezonra már most eléri a 60%-ot.

Nyitókép: Budapest Airport