Zanzibár, Egyiptom és Fuerteventura az Itaka Hungary téli kínálatában

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2022. október 15. 12:18

Az Öbölház Rendezvényközpontban rendhagyó partnertalálkozón mutatta be téli árualapját az Itaka Hungary.

Amint arról korábban beszámoltunk, a lengyel hátterű utazásszervező a nyáron kezdte meg működését Magyarországon, egy országos roadshow után került sor a látványos budapesti rendezvényre. Az est kezdetén a pilótának öltözött Kovács Zsolt partnerkapcsolati vezető mutatta be az iroda csapatát: Csabai Ferenc termékmenedzsert, Kreiter Gábor ügyvezetőt és új munkatársukat, Tóth Évát.

Az árualap hosszadalmas ismertetése helyett az est folyamán a szervezők arra törekedtek, hogy az érzékekre hatva tegyék emlékezetessé az elhangzó információkat.

A színpadon az Itaka Hungary munkatársai: Kovács Zsolt, Tóth Éva, Csabai Ferenc és Kreiter Gábor

Fotó: Turizmus.com

A tradicionális afrikai zenét játszó Barako zenekar előadása után Valiskó Gyöngyi blogger mesélt a fekete kontinensen szerzett élményeiről, majd Kovács Zsolt ismertette az Itaka Hungary zanzibári programkínálatát. Mint megtudtuk, a tour operátor december 25-én indítja első charterjáratát a tanzániai álomszigetre, hurghadai technikai leszállással, a járat március 26-ig közlekedik, vasárnaponként. A szakember két szállodát emelt ki a kínálatból: a gyönyörű, fehérhomokos tengerparton fekvő, négycsillagos Uroa Bay Beach Hotelt all inclusive ellátással érdemes foglalni, mivel a közelben nincsenek éttermek, míg az igazi luxust keresőknek a vadonatúj, ötcsillag de luxe minősítésű Emerald Zanzibar Resort and Spát ajánlotta.

Ezután Dél-Egyiptomba, Luxorba és környékére kalauzolta el a hallgatóságot Farkas Emese blogger, majd a kedvcsinálóhoz kapcsolódva Kovács Zsolt az iroda két desztinációt felölelő egyiptomi kínálatát mutatta be. December 23-től április 28-ig közlekednek az iroda charterjáratai péntekenként Tabába. A Sinai-félsziget északi részén, az izraeli, jordán hármashatárnál fekvő Tabán nemcsak üdülést, hanem a szomszédos országokat érintő körutazást is választhatnak az utasok – hangzott el. Ugyanakkor például Petra felfedezésére is indulhatnak innen az üdülők, mivel egy 40 perces hajózás, majd egy 2 órás buszozás után elérhető a csodálatos jordániai helyszín. A szálláskínálatból a szakember a négycsillagos Hotel Nuweiba Club Resortot emelte ki, amely a családosok mellett a nászutasok számára is ideális. Utóbbiakat 8 különleges, villa jellegű nászutas lakosztály is várja. Az ötcsillagos Steigenberger Taba Hotel igazi luxust kínál, közvetlenül az izraeli határ közelében, saját búvárközponttal.

Az Itaka Hungary a legdélebbi vörös-tengeri üdülőhelyre, Marsa Alamra is tervez charterjáratokat a télen, december 20. és május 2. között, keddenként. A 19 tervezett rotációt igény esetén meg is hosszabbítják – hangzott el. Az üdülőhelyről 4 órás autóbuszúttal érhető el Luxor, a Királyok völgye és más Nílus menti látványosság, amelyeket kár lenne kihagyni annak, aki itt pihen. A szálláskínálatból a The Three Corners Happy Life hotelt emelte ki a szakember, ahol aquapark és gyerekanimáció mellett európai szolgáltatási színvonal várja a vendégeket. Aki egy kis nyüzsgésre vágyik, annak a Port Ghalibban található Pickalbatros Palace-t érdemes javasolni.

Pető Zsófia blogger kanári-szigeteki élménybeszámolója után az Itaka negyedik téli desztinációja, Fuerteventura került napirendre. A szelek szigetének is nevezett helyre december 22. és május 4. között indul az iroda charterjárata keddenként. A szállodai kínálatból Kovács Zsolt az egyebek mellett infinity poollal is rendelkező Hotel R2 Rio Calma all inclusive hotelt, illetve a Fuerteventura Innside felnőtthotelt emelte ki. Utóbbi mellett szörfközpont is működik.

Az est folyamán egzotikus fogásokból álló vacsorát és a Zanzibár együttes meglepetéskoncertjét is élvezhették a meghívottak, a fogadás ajándéksorsolással zárult.