Elmarad az idei Pow Wow vásár Amerikában

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. április 16. 11:15

Törölték az amerikai turizmus éves seregszemléjét, az International Pow Wow-t.

Az eredeti tervek szerint 2020. május 30. és június 4. között rendezték volna meg Las Vegasban az amerikai turizmus éves dzsemboriját, ahol az USA turisztikai szolgáltatói mutatták be látványos keretek között kínálatukat a világ minden szegletéből hozzájuk érkező vásárlóknak, újságíróknak.

Április 15-én azonban a szervezők úgy döntöttek, az idei eseményt lemondják és nem teszik át későbbi időpontra. Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a globális utazási korlátozások, a tömeges járattörlések, a kötelező társadalmi távolságtartás és az USA-ban, illetve más országokban is életbe léptetett karanténszabályok miatt voltak kénytelenek törölni az eseményt. Azt is megjegyzik, hogy különösen szomorú fejlemény, hogy ilyen nehéz időkben nincs lehetőségük a találkozásra a turisztikai vállalkozások képviselőinek.

Egy kép a tavalyi rendezvényről

Fotó: US Travel Association

A jelentkezési díjak jóváírásáról, illetve visszatérítéséről a jövő héten értesítik az érintetteket.A jövő évi IPW-t a tervek szerint Chicagóban rendezik meg április 24–28. között.Idén nem ez az első jelentős turisztikai vásár, amelyet lemondani kényszerültek a szervezők, a sort a berlini ITB nyitotta február végén.