Magyarországról is keres tapasztalt kapitányokat az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 25. 10:55

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is. A folyamat első állomása egy online tájékoztató lesz október elején.

Az Emirates Direct Entry Captains programjába olyan tapasztalt kapitányok jelentkezését várja, akik már legalább 3000 órányi parancsnoki időt töltöttek olyan Airbus fly-by-wire szélestörzsű repülőgépeken, mint például az A330, A340, A350 és A380. A pályázó pilótáknak az egyéb alkalmassági feltételek teljesítése mellett legalább 7000 órányi teljes repülési idővel kell rendelkezniük többszemélyes, több hajtóműves repülőgépen.

A légitársaság pilótái az egyik legátfogóbb, hat kontinenst átívelő globális útvonalhálózaton repülhetnek. A szolgálat változatos: egyik napon a közel-keleti regionális útvonalakon repülnek, másnap az ultrahosszú távú célállomásokra, vagy éppen az Északi-sark felett közlekedő járatokat irányíthatják – írja tájékoztatójában az Emirates.

Az Emirates folytatja a pilóták toborzását

Fotó: Emirates

A légitársaság nagy hangsúlyt fektet az innovatív pilótaképzésre: oktató létesítményében tíz repülésszimulátor található. A légitársaság legújabb, 135 millió dollár (átszámítva több mint 48 milliárd forint) értékű csúcstechnológiás pilótaképzője 2024 márciusában nyílik meg. A létesítmény 54 százalékkal növeli majd a pilóták képzési kapacitását, az intézményben pedig további hat, köztük az A350-es és a Boeing 777-9-es repülőgépekre szabott repülés-szimulátor is helyet kap.

A légitársaság aktuális pilótatoborzásának első állomása egy regisztrációhoz kötött online tájékoztató, amelyet október 4-én, dubaji idő szerint 13 órakor (magyar idő szerint 11 órakor) tartanak, és amelyhez a pilóták mellett családtagjaik is csatlakozhatnak. Bővebb információ az Emirates karrieroldalán érhető el.