Emirates: újraindított járatok és reptéri gyorsteszt

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. április 19. 10:17

Az Emirates bejelentette, hogy London és Frankfurt után újraindítja járatait Tuniszba, Dzsakartába, Manilába, Algírba, Tajpejbe, Chicagóba és Kabulba. Az utasokon felszállás előtt koronavírus-gyorstesztet végeznek Dubajban.

Emlékezetes, hogy míg egyes légitársaságok – például a Qatar Airways és a WizzAir – nem állította le teljes mértékben a flottáját a koronavírus-járvány miatt, a dubaji székhelyű légitársaság ezt tette március második felében.

A napokban ugyanakkor az Emirates megkezdte a működés fokozatos újraindítását. Ennek keretében jelentették be a járatok forgalomba állítását az említett városokba. Ezek a járatok ugyanakkor nem turisztikai céllal repülnek, mivel csupán a célországok polgárai és dubaji lakosok vehetik őket igénybe, és céljuk a külföldön rekedt állampolgárok hazajuttatása - közölte a légitársaság.

Május hónapban ugyanakkor további járatok, köztük a budapesti újraindulása is várható.

A most meghirdetett járatok a Dubai International Airport 3-as termináljáról indulnak, amelyet a hatóságok alkalmassá tettek az utasforgalom biztonságos kezelésére.

 

A légitársaság közölte, hogy az online becsekkolás és az ülőhelyválasztás nem lehetséges, a repülőtéri várók nem üzemelnek.

Változik a fedélzeti szolgáltatások köre is: nyomtatott anyagok, így magazinok nincsenek a gépen, enni- és innivalót csak csomagolt formában kínálnak. Korlátozzák a fedélzetre felvihető tárgyak körét, lényegében kézitáskát, laptopot és bébiholmit lehet csak felvinni.

A gépen és repülőtéren az utasok kötelesek a saját szájmaszkjukat viselni és a gépen az ültetés a távolságtartási szabályok betartásával történek.

A dubaji reptérrel három órával indulás előtt kell megérkezniük az utasoknak.

A légitársaság a világon elsőként azt is bevezette, hogy a járat indulása előtt koronavírus-tesztet végez az utasokon. A vérvizsgálatot első ízben az április 15-i tuniszi járat utasain végezték el a Dubaji Egészségügyi Hatóság munkatársai. Az eredményekre csupán tíz percet kellett várni.

Adel Al Redha, az Emirates vezérigazgatója bejelentette, hogy a jövőben a tesztelést kiterjesztik más járatok utasaira is, ez lehetővé teszi a jövőben a negatív eredményt produkáló utasok részére, hogy beutazzanak azokba az országokba, amelyek csak ennek birtokában engednek külföldi állampolgárokat belépni a területükre.

Tesztelik a tuniszi járat utasait Dubajban

Fotó: Emirates

A légitársaság becsekkolási és beszállítási protokollja is megváltozott: korlátokat helyeztek ki a bejelentkezési pultokhoz, amelyek garantálják az utasok és a személyzet közötti megfelelő távolságtartást. Minden alkalmazott kesztyűt és maszkot visel a repülőtéren. Minden járatot minden egyes repülés után alapos tisztításnak és fertőtlenítésnek vetnek alá Dubajban.