Észak-Macedónián keresztül még nem lehet a görög tengerpartra utazni

Forrás: MTI/Turizmus.com

 2020. június 11. 10:00

Június végéig nem nyitja meg határait Észak-Macedónia a külföldről érkezők előtt a koronavírus-járvány miatt, így a görögországi nyaralásra utazóknak alternatív útvonalat kell találniuk a tengerpart felé.

Az ország várhatóan július elsejétől függeszti fel a korlátozásokat a külföldről érkezőkkel szemben.

Június 30-ig el kell kerülnünk Észak-Macedóniát, ha a görög tengerpartra utazunk

Fotó: pixabay

Szerbia már korábban felfüggesztette az Észak-Macedóniából érkezők karanténkötelezettségét, és negatív koronavírustesztre sincs szükség ahhoz, hogy az észak-macedón állampolgárok beléphessenek az országba, Szkopje azonban a napi új fertőzöttek számának hirtelen emelkedése miatt nem vezetett be hasonló intézkedést a Szerbiából érkezők számára.

Akik Görögországba utaznának nyaralni, azoknak egyelőre új útvonalat kell választaniuk, Észak-Macedónián keresztül ugyanis nem mehetnek át.

Fontos tudni azonban, hogy a jelenleg érvényes szabályok szerint a Görögországból hazatérő állampolgároknak is két hétre karanténba kell vonulniuk idehaza, mivel jelenleg csak hét ország esetében szűnt meg a korlátozás.

Aki el akarja kerülni Észak-Macedóniát, az Szerbiából Bulgárián keresztül (a Nis-Szófia-Kulata útvonalon) tud leggyorsabban Görögországba utazni.