Év végéig még több úti céllal bővítheti kínálatát a Pécsre is járatokat indító légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2024. március 13. 14:19

Az Universal Air légitársaság a kisebb, regionális repülőterek megcélzásával venné fel a versenyt a fapadosokkal, amelynek részeként március 26-án indítja el első menetrend szerinti járatát Málta–Pécs–München útvonalon.

Egy évvel ezelőtt a máltai székhelyű Universal Air még charter légitársaságként működött, most márciusban azonban már menetrend szerinti járatot indít el Málta–Pécs–München útvonalon.

A légitársaság célja, hogy prémium economy szolgáltatást kínáljon az utasok számára az alcsony árak megtartása mellett, ezzel egy középutat találva a fapados és a hagyományos légitársaságok között – árulta el a cég ügyvezető igazgatója, Simon Cook. Példaként említette, hogy a jegyárban már alapjáraton benne lesz egy 15 kilós táska és egy kézipoggyász díja is.

Március 26-án indítja el első menetrend szerinti járatát az Universal Air

Fotó: Universal Air / Facebook

 

A légitársaság hamarosan heti három járatot indít Máltáról Athénba, Korfura, Ibizára, Münchenbe, Palermóba valamint Pécsre, de a tervek szerint még az év folyamán további célállomásokkal bővítik kínálatukat.

Az ügyvezető igazgató bízik bene, hogy nemrégiben korszerűsített repülőgép flottájuk előnyhöz juttatja őket a versenyben, hozzátéve, hogy mivel a gépek kapacitása csupán 78 férőhely, így kisebb, eddig kevésbé kiszolgált regionális repülőterekre is tudnak járatokat kínálni, miközben nyereségesek maradnak – írja a Times of Malta.

Simon Cook úgy véli, hogy a kevésbé jól összekapcsolt repülőterek megcélzásával a Universal Air képes lesz rést vágni magának a mai zsúfolt légiközlekedési piacon. Példaként említette a pécsi járatok elindítását: "A repülőtér 45 perces autóútra van több mint egymillió embertől, de nincs menetrend szerinti járat. A kis repülőgépekkel mi képesek vagyunk járatokat üzemeltetni egy olyan városba, aminek már régóta nincs nemzetközi összeköttetése"

Az Universal Air menetrend szerinti járatainak debütálása néhány nappal előzi csak meg a KM Malta Airlines bemutatkozását, amely a hónap végén lép az Air Malta helyébe.