Februárban 23 városba repülhetünk Budapestről

Forrás: turizmus.com

 2021. február 10. 15:12

A Budapest Airport összegyűjtötte, hogy a légitársaságok milyen járatok indítását tervezik februárban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

A Budapest Airport közleménye szerint februárban az alábbi járatok érhetők el a repülőtérről:

Forrás: Budapest Airport

A repülőtér üzemeltetője felhívja a figyelmet arra, hogy a járványhelyzettel összefüggésben hozott nemzetközi szabályozások függvényében a légitársaságok menetrendje változhat. Arra kérik az utasokat, hogy az utazásuk tervezésekor tájékozódjanak az adott légitársaság honlapján.

Továbbá azt is hangsúlyozzák, hogy a világszerte változó beutazási szabályok és a negatív koronavírus-teszthez kötött határátlépések miatt a megszokottnál több ügyintézésre lehet számítani a repülős utazás előtt.

Arra kérik az utasokat, hogy a tervezettnél legalább 15-30 perccel korábban érkezzenek a repülőtérre, ezzel elősegítve a gördülékeny adminisztrációt és a kényelmes, stresszmentes utazást.

Gyorsabb ügyintézés a reptéri tesztközpontban

December óta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírusteszt elvégzésére; a 2B Terminál földi oldalán kialakított tesztelési lehetőséget bárki igénybe veheti, és kérheti PCR (hatóságilag meghatározott áron), illetve antitest vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését.

A teszteket időpontfoglalás nélkül lehet elvégezni, a vizsgálathoz csupán előzetes online regisztráció szükséges. Januártól – a még gyorsabb ügyintézés érdekében – online előre utalással is fizethetnek a vizsgálatra jelentkezők, ezzel is minimalizálva a személyközi érintkezést.

Stagnál az utasforgalom a budapesti reptéren

Fotó: Budapest Airport

A tesztközpont folyamatos nyitvatartással, a járatok menetrendjéhez, továbbá az aktuális igényekhez igazodva várja mindazokat, akik szeretnék igénybe venni a szolgáltatásokat.