Feltámad a Neckermann márka

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2022. március 21. 18:10

Még ebben az évben visszahozza az utazási piacra a Neckermann Reisen márkát a török Anex-csoport, amely 2019 végén vásárolta meg a márkajogokat a csődbe ment Thomas Cooktól.

Az Anex Tour német cége szerint jelenleg tesztelik a márka Krétára és Rodoszra szóló ajánlatait. Az újraindulást eredetileg 2020-ra tervezték, ám ez a koronavírus-járvány miatt meghiúsult. A pontos időpontról még nincs információ – írja a Reise vor 9.

A német cég vezetője még 2021 nyarán azt nyilatkozta a lapnak, hogy technikailag már mindent előkészítettek a Neckermann Reisen újraindulásához, ami „nemsokára” bekövetkezik.

Az Anex Tour annak idején nem árulta el, hogy mennyit fizetett a márkajogokért. A szintén a Thomas Cook-cégcsoporttól megvásárolt Öger Tours és Bucher Reisen márkákért hivatalos források szerint összesen 8,2 millió eurót fizetett a török vállalat.

A repülős csomagutak 20. századi diadalmenetét jelképező Neckermann márka újraélesztéséhez a brand mindmáig létező vonzerejét akarja bevetni az új tulajdonos.

Mindenesetre a márka óriási érdeklődést vált ki a német viszonteladók körében is, a téma felrobbantotta az utazási irodás Facebook-csoportokat, pozitív és negatív értelemben is. Sok utazási iroda nyilvánvalóan még nem felejtette el, mibe került neki a Thomas Cook két és fél évvel ezelőtti csődje – jegyzi meg a cikk.

Holland nyelvű Neckermann-programfüzet

Fotó: ©jarretera/123rf.com

A témához a fvw|TravelTalk című szakmai lap Facebook-oldalán is rengetegen hozzászóltak. Több viszonteladónak is az volt a véleménye, hogy a Thomas Cook csődje tönkretette a márkát, amit már nem lehet helyrehozni, az utasok soha nem fognak megvenni egy Neckermann-utat.

Van, aki szerint az nem szerencsés, hogy egy másik vállalat visz tovább egy nagy múltú márkát. Mások szerint azonban a Neckermann nagyon jó kezekben van az Anex Tournál, amely a Buchernél és az Ögernél is bebizonyította, hogy nemcsak másolja, hanem hozzá is tesz az adott márkához.

Vannak olyanok is, akik örülnek a Neckermann visszatérésének, egy utazási tanácsadó állítólag magánkívül volt örömében, amikor meghallotta, hogy a sárga szívecskés logó megint ott lesz az irodája polcain.

Egy turisztikaimarketing-szakértő, Max Hübner szerint a Neckermann márka arra predesztinált, hogy az általa fémjelzett utazásokat szupermarketekben árusítsák. Az utazási irodák számára már nagyobb a kihívás. Ennek ellenére a szakértő nagy piaci potenciált lát a márka visszatérésében.