A világ második legnagyobb utazásszervezője lehet az Anex

Forrás: turizmus.com

 2019. november 19. 09:11

Az első helyezett TUI után a török Anex Tour válhat a világ második legnagyobb utaztatójává a Thomas Cook németországi leánycégeinek felvásárlása után.

A török Anex Tours megvásárolta, és az átszervezés után tőzsdére is vinné a Thomas Cook orosz leányvállalatát, a be- és kiutaztatással is foglalkozó, kilenc évtizedes múltra visszatekintő Intouristot – értesült a Reuters hírügynökség.

A német Touristik Aktuell pedig azt írja, hogy az Anex vezérigazgatója, Neset Kockar hétvégén egy török újságnak adott interjúban megerősítette: megvásárolja a Thomas Cook Öger Tours és Bucher Reisen márkáit, erről már alá is írt egy szándéknyilatkozatot. A vállalat ezenkívül a Neckermann Reisen márka iránt is érdeklődik.

Az Anex a Törökország-specialista Öger Tourst is felvásárolná

Fotó: Pixabay

A törökországi székhelyű, kétmilliárd eurós árbevételű Anex Group saját tulajdonú szállodákkal rendelkezik Törökországban, utazásszervezőként működik Németország mellett Oroszországban és több közép-európai országban, így Magyarországon is, nálunk Orex Travel név alatt.

Az Anex vezérigazgatója idén nyáron 8%-os részesedést vásárolt a Thomas Cook-csoportban, és bejelentette, hogy „aktív szerepet" kíván játszani a brit csoport tervezett újrastrukturálásában. Az Öger Tours az egyik legjelentősebb Törökország-specialista Németországban, a Bucher Reisen pedig elsősorban olcsó mediterrán üdülésekkel foglalkozik – írtuk korábban az fvw.com cikke alapján.

Az MTI szerint, amennyiben véglegessé válik a most aláírt előzetes megállapodás, az Anex Tour a második legnagyobb utazási iroda lesz a világon a német TUI után. A Thomas Cook németországi leánycégének megszerzésével utasforgalma 8 millióra nőhet, a bevétele pedig megközelítheti a 10 milliárd dollárt.